Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ποιος θα τα φάει τόσα ροδάκινα ;

Έντονη είναι η κινητικότητα στην κυβέρνηση έπειτα από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ε.Ε. Το ρώσικο εμπάργκο επιβλήθηκε ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. προς την Ρωσία.

Η ελληνική πλευρά σε συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία αλλά αντίθετα να διατηρήσει μια μετριοπαθή και λογική στάση στο θέμα της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Δυστυχώς όμως παρασύρθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος είναι δάκτυλος της Άνγκελα Μέρκελ και των καπιταλιστών της Δύσης. Μάλιστα η Ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να επιβάλει κυρώσεις στην Ουκρανία αλλά μπέρδεψε τις χώρες αφού είναι σκράπας στην γεωγραφία.

Η Ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποσυρθεί από την Ε.Ε. ώστε να αποφύγει το εμπάργκο της Ρωσίας. Σε αυτή την περίπτωση θα αφήσουμε το ευρώ και θα επιστρέψουμε στην δραχμή, θα διώξουμε την τρόικα και το ΔΝΤ και οι Γερμανικές τράπεζες θα καταστραφούν. Και όλα αυτά χωρίς καν να χρειαστεί να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Με την αποχώρηση από την Ε.Ε. συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δήλωσε ότι αν η Ελλάδα είχε φύγει όταν έπρεπε, τώρα θα ήμασταν οι μόνοι Ευρωπαίοι που θα πούλαγαν τα αγροτικά προϊόντα τους  στην Ρωσία με αποτέλεσμα να είχαμε χεστεί στο χρήμα. Έτσι η ανάπτυξη θα χτύπαγε τη δικιά μας πόρτα και όχι την πόρτα του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κάνει δουλειές μόνο με την Ε.Ε.

Αν τελικά δεν αρθεί το εμπάργκο της Ρωσίας προς την Ελλάδα, τότε θα περισσέψουν τρεις χιλιάδες τόνοι ροδάκινα τα οποία θα πρέπει να τα καταναλώσουμε εντός του έτους για να μην σκουληκιάσουνε και πάνε χαμένα. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χεστούμε στο χρήμα αλλά θα χεστούμε κανονικά αφού η υπερκατανάλωση ροδάκινων προκαλεί έντονη διάρροια.