Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Αφώτιστος επέστρεψε από το άγιο όρος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο άγιο όρος. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πάρει λίγη φώτιση από τον θεό μπας και καταφέρει κάποια στιγμή να κυβερνήσει. Γιατί μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει απευθυνθεί παντού για λίγη βοήθεια αλλά καμιά δεν ήταν αρκετή. Ακόμα αξιωματική αντιπολίτευση είναι. Απευθύνθηκε στους Πασοκτζήδες, απευθύνθηκε στους Αριστερούς, ακόμα και στους ένστολους απευθύνθηκε αλλά προκοπή δεν είδε. Ο μόνος που του έμεινε είναι ο θεός.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στο άγιο όρος ώστε να έρθει κοντά στον θεό μπας και πάρει λίγη από την γνωστή φώτιση. Σαν αυτή που έχει φωτίσει τον Αντώνη Σαμαρά και του δίνει τη δυνατότητα να συνομιλεί με τον θεό, την παναγιά και καμιά δεκαπενταριά αγίους. Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον Παπαδημούλη και τον Λαφαζάνη. Όπως και να το κάνεις υπάρχει ένα mismatch.

Όλο το διήμερο λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ξεποδαριάστηκε στα άγια κατσάβραχα ψάχνοντας τη σωστή φώτιση. Παρόλαυτα, αν και το ψάξιμο ήταν εξονυχιστικό, φώτιση σαν και  αυτή που φωτίζει τον Αντώνη Σαμαρά δεν βρέθηκε.

Κάποιοι είπαν ότι την τελευταία φορά που ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το άγιο όρος, ήταν λίγο πριν τις εκλογές οπότε αναγκάστηκε να πάρει όλη την αποθηκευμένη φώτιση. Έτσι τώρα χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να ξανασυσσωρευτεί αρκετή ποσότητα φώτισης ικανή να φωτίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλοι είπαν ότι δεν μπορεί χριστιανός δυο ημερών να φωτιστεί αφού απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να σε πάρει χαμπάρι ο θεός.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας αφώτιστος πήγε στο άγιο όρος και αφώτιστος επέστρεψε αποδεικνύοντας ότι ο θεός δεν τον αγαπάει.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επισκεφτεί τον εν ζωή θεό, Φιντέλ Κάστρο, στην Κούβα για να πάρει λίγη σίγουρη αριστερίστικη φώτιση. Και αν αυτή η φώτιση δεν φτάσει για να κυβερνήσει τότε είναι αποφασισμένος να προσκυνήσει ακόμα και τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Γιατί πλέον, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και αν δεν τα αγιάσει ο ένας θεός θα τα αγιάσει ο άλλος.