Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στηρίζει και ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά.

Στην Ελλάδα έρχεται σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και τις γερμανικές τράπεζες. Στη συνέχεια θα φάει σε κεντρικό ξενοδοχείο παρέα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , Ευάγγελο Βενιζέλο και τον νέο επίτροπο , Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θέλει , με την επίσκεψη του στην Αθήνα , να καταστήσει σαφές ότι θα εργαστεί για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν έχει έρθει ακόμα η ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά στον δρόμο είναι , από στιγμή σε στιγμή την περιμένουμε να χτυπήσει και την δικιά μας πόρτα. Όχι μόνο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε την συμβολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης η οποία όμως ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Όταν όμως αντιμετωπιστεί δεν θα χρωστάμε μια ευγνωμοσύνη μόνο στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα χρωστάμε δύο ευγνωμοσύνες αφού ο Αντώνης Σαμαράς είναι υποχρεωμένος να μας βγάλει από την κρίση ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν έχει καμιά υποχρέωση παρόλο που πάλεψε σαν πραγματικό λιοντάρι για να στηρίξει την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι πάλεψε με νύχια και με δόντια , όχι μόνο για χάρη του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δεν είναι σωστό να παίζει στη β΄ εθνική της Ευρώπης αλλά και για χάρη του Πλάτωνα ο οποίος επίσης δεν είναι σωστό να παίζει στη β’ εθνική.

Παρόλο που όλοι οι Ευρωπαίοι , όπως επίσης και ο Αντώνης Σαμαράς , αναγνώρισαν την προσπάθεια των Ελλήνων , οι ίδιοι οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν την αναγνώρισαν. Επίσης , αν ζούσε σήμερα ο Πλάτωνας , μάλλον ούτε ο ίδιος θα την αναγνώριζε. Προφανώς δεν θα αναγνώριζε ούτε τους ίδιους τους Έλληνες. Κάτι θα του θύμιζαν αλλά θα δυσκολεύονταν …

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρέπει να γραφτεί στην ιστορία ως ένας μεγάλος φιλέλληνας δίπλα στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Με τέτοιους φιλέλληνες βέβαια , τι να τον κάνεις τον Πλάτωνα...

(Ποιον Πλάτωνα εννοεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ;)