Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Ο Βασίλης Κικίλιας μας προστατεύει από τον κανένα.

Συνέντευξη στο Έθνος της Κυριακής παραχώρησε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Βασίλης Κικίλιας. Τόνισε ότι ο αγώνας που κάνει κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίμονος αφού εδώ και δύο μήνες που έχει αναλάβει το υπουργείο , κυνηγάει διαρκώς και επίμονα τους τρομοκράτες. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η διάρκεια και η επιμονή του που υποσχέθηκε νέες συλλήψεις τρομοκρατών.

Για την ώρα έχει βάλει στο μάτι τον Χριστόδουλο Ξηρό , ο οποίος έως τώρα διαφεύγει , αλλά είναι σίγουρος ότι με επίμονη και διαρκή προσπάθεια θα τον τσακώσει τον παλιοτρομοκράτη. Διότι , όπως άλλωστε υποστηρίζει ο Βασίλης Κικίλιας , τρομοκράτες όπως ο Νίκος Μαζιώτης και ο Χριστόδουλος Ξηρός αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία. Για τον Μπόμπολα δεν ανέφερε κάτι .

Προφανώς ο Βασίλης Κικίλιας έχει θέσει ως προτεραιότητα του την προστασία του πολίτη που  απειλείται από τους τρομοκράτες και όχι του πολίτη που απειλείται από τον Μπόμπολα. Γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα εύκολο και απλό το έργο του αφού κανένας πολίτης δεν απειλείται από την τρομοκρατία ενώ όλοι οι πολίτες απειλούνται από τον Μπόμπολα. Άλλωστε οι τρομοκράτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους πολίτες. Ο Μπόμπολας όμως έχει.

Αν ήταν σωστός ο Βασίλης Κικίλιας θα έπρεπε πρώτα να προστατέψει τους πολίτες από τον Μπόμπολα και στη συνέχεια από τους τρομοκράτες. Βέβαια αν προστάτευε ο Βασίλης Κικίλιας τους πολίτες από τον Μπόμπολα ίσως να μην είχαν λόγο ύπαρξης οι τρομοκράτες. Γιατί ο Μπόμπολας δεν φοβάται το κράτος . Χεσμένο το έχει. Τους τρομοκράτες φοβάται. Σε αντίθεση με τους πολίτες που δεν φοβούνται τους τρομοκράτες αλλά το κράτος που τους τρομοκρατεί.

Βέβαια αν ο Βασίλης Κικίλιας ήθελε να προστατέψει τους πολίτες από τον Μπόμπολα , δεν θα ήταν Νεοδημοκράτης. Τρομοκράτης θα ήταν.

Από την άλλη, οι πολίτες , που τρομοκρατούνται από το κράτος , το στηρίζουνε κιόλας. Μάλιστα όσο περισσότερο τρομοκρατείται ο πολίτης από το κράτος τόσο περισσότερο το στηρίζει. Σύμφωνα με την ψυχιατρική η συγκεκριμένη συμπεριφορά ονομάζεται σύνδρομο της Στοκχόλμης και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Εδώ οι πολίτες στηρίζουν τον Μπόμπολα , στο κράτος θα κώλωναν ;