Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Πάτος

Η Moody's Investors Service αναβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση των ελληνικών κρατικών ομολόγων κατά δύο βαθμίδες από Caa3 σε Caa1. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την κατάσταση γιατί τόσο η Caa1 όσο και η Caa3 είναι βαθμίδες για χρεοκοπημένους.  

Όταν φτάσεις στον πάτο , ή θα παραμείνεις στον πάτο , οπότε θα μπορείς να καυχιέσαι ότι η οικονομία σου επιτέλους , μετά από πολύ κόπο και ιδρώτα , σταθεροποιήθηκε , ή θα αρχίσεις να βελτιώνεσαι , οπότε θα μπορείς να καυχιέσαι ακόμα περισσότερο. Το μυστικό είναι να προλάβεις να φτάσεις στον πάτο πριν σε προλάβει ο πάτος. Να έχεις την ψευδαίσθηση της επιλογής…

Ο Αντώνης Σαμαράς , αν και έχει πολλές ψευδαισθήσεις , την ψευδαίσθηση της επιλογής δεν την έχει αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να πιάσει πάτο. Σύμφωνα με την Moodys , πάτο ο Αντώνης Σαμαράς θα πιάσει το 2015. Τώρα αν θα πιάσει πάτο πριν την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ή μετά , δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί από την Moodys.

Πάντως το σωστό timing για τον Αντώνη Σαμαρά προϋποθέτει να πιάσει πάτο πριν την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας ώστε στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική της σταθεροποίησης στον πάτο. Σε αντίθετη περίπτωση , ο πάτος θα πιάσει τον Αντώνη Σαμαρά και όχι ο Αντώνης Σαμαράς τον πάτο.