Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Άλλος ο τσαμπουκάς του αριστερού και άλλος του δεξιού.

Αντιπαράθεση προκάλεσε η νέα χρεοκοπία της Αργεντινής μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Γιατί στην Ελλάδα δεν μας φτάνει η αντιπαράθεση για τη δικιά μας χρεοκοπία , θέλουμε να αντιπαρατεθούμε και για τις χρεοκοπίες των άλλων χωρών.

Από τη μία μεριά της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι βουλευτές της κυβέρνησης οι οποίοι πανηγυρίζουν αφού η Αργεντινή , που αποτελεί ανταγωνιστική χώρα της Ελλάδας ως προς την χρεοκοπία , έχει ήδη χρεοκοπήσει τρεις φορές ενώ η Ελλάδα μόνο μία. Οπότε η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από την Αργεντινή στο οικονομικό κομμάτι.

Στην άλλη μεριά βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν συμμερίζονται την χαρά της κυβέρνησης την οποία κατηγορούν ως απάνθρωπη αφού χαίρεται με τον πόνο του άλλου. Μάλιστα η λύπη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλή αφού αντί να βλέπουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί τελικά βλέπουν την Αργεντινή να βαράει την μια καμπάνα μετά την άλλη. Ήταν και εκείνη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που επιθυμούσε να γίνουμε Αργεντινή λες και δεν υπήρχαν άλλες χώρες. Ολλανδία , Νορβηγία , Σουηδία … Η Αργεντινή του ήρθε πρώτη στο μυαλό;

Οι βουλευτές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι αν είχαμε σηκώσει μπαϊράκι στην τρόικα , σήμερα θα βρισκόμασταν εμείς στη θέση της Αργεντινής. Ενώ σήμερα δεν βρισκόμαστε στη θέση της Αργεντινής. Γιατί σήμερα στη θέση της Αργεντινής βρίσκεται η Αργεντινή. Για αύριο βέβαια κανείς δεν ξέρει. Μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη θέση της Αργεντινής και η Αργεντινή στη θέση της Ελλάδας.

Αντίθετα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι αν η Ελλάδα είχε τσαμπουκαλευτεί στο παρελθόν , σήμερα δεν θα βρισκόταν στη θέση της Αργεντινής , αφού η Αργεντινή χρεοκόπησε επειδή τσαμπουκαλεύτηκε με λάθος τρόπο , αλλά ούτε και στη θέση της Ελλάδας αφού η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει επειδή δεν τσαμπουκαλεύτηκε καθόλου.

Γιατί , όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , τσαμπουκάς από τσαμπουκά έχει διαφορά. Άλλο να τσαμπουκαλεύεται ο δεξιός και άλλο να τσαμπουκαλεύεται ο αριστερός. Όπως και να το κάνεις ο αριστερός δημιουργεί περισσότερο σαματά.