Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αγωνιά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεγάλη αγωνία έχει ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι διαθέτει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να εκλέξει νέο πρόεδρο της δημοκρατίας. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας τους μετράει και τους ξαναμετράει τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την εκλογή του νέου προέδρου αλλά 180 δεν τους βγάζει . Και τους υπολόγισε όλους , γαλάζιους , πράσινους , ψευτοανεξάρτητους … τους πάντες .

Είναι τόσο μεγάλη η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια . Ούτε και τα μεσημέρια όμως μπορεί να κοιμηθεί. Έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όποιον βουλευτή συναντάει  στη βουλή , τον ρωτάει αν θα ψηφίσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Επειδή ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει ότι δεν την βγάζει καθαρή με τόση αγωνία , έριξε τα μούτρα του και παρακάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να εκκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας ώστε να του φύγει η αγωνία μια ώρα νωρίτερα.

Παρόλαυτα ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να συμμερίζεται την αγωνία του Αλέξη Τσίπρα γιαυτό και δεν σκέφτεται να ξεκινήσει νωρίτερα τη διαδικασία. Αντίθετα θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε ο Κάρολος Παπούλιας , που πολύ τον συμπαθεί αφού δυο χρόνια τώρα δεν του έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα , να συμπληρώσει τα ένσημα και να πάρει ολόκληρη την προεδρική σύνταξη και όχι μειωμένη.

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερη προϋπηρεσία ως πρωθυπουργός της χώρας σε περίοδο κρίσης ώστε να ξεπεράσει σε εμπειρία τον πρώην πρωθυπουργό , Γιώργο Παπανδρέου , και να γίνει αυτός ο εκλεκτός ομιλητής για θέματα οικονομικής κρίσης στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.