Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς τα βλέπει διπλά.

Τρέχει και δεν φτάνει αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς , ψάχνοντας τους 180 βουλευτές που θα αποθεώσουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας από όπου και αν προέρθει. Γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση ακόμα και τον Αλέξη Τσίπρα θα ψήφιζαν οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές.

Φαίνεται όμως ότι δύσκολα θα καταφέρει να βρει και τους 180 αφού ο αριθμός των συγκυβερνητικών βουλευτών υπολείπεται κατά πολύ. Τελικά το μπόνους των 50 Νεοδημοκρατών βουλευτών που μπήκαν στη βουλή από την πίσω πόρτα δεν ήταν αρκετό.

Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του , τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές αφού θα βρει τους 180 απαραίτητους βουλευτές. Μάλλον όμως τα είχε τσούξει και τους έβλεπε διπλούς.

Ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ψωνίσει από τα μεταχειρισμένα ψάχνοντας κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι , λόγω εκπτώσεων , έχουν ρίξει αρκετά τις τιμές . Γνωρίζουν άλλωστε ότι αν πέσει η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές , δύσκολα θα επανεκλεγούν. Γιαυτό σκέφτονται να υποστηρίξουν την συγκυβέρνηση ώστε να συνεχίσουν οι ίδιοι να είναι βουλευτές για δύο ακόμα χρόνια. Αλλιώς θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν καινούριο επάγγελμα γεγονός που στις μέρες μας , λόγω κρίσης , είναι αρκετά δύσκολο.

Αυτός που δεν ψάχνει νέο επάγγελμα είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ακόμα και να γίνουν πρόωρες εκλογές , δεν κινδυνεύει επαγγελματικά. Από πρωθυπουργός θα γίνει βουλευτής. Καλή θέση και αυτή με κύρος και πολύ καλό μισθό.

Επίσης επάγγελμα δεν χρειάζεται να ψάχνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί σε περίπτωση εκλογών θα πέσει η κυβέρνηση και αυτός θα πάει φυλακή.