Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Χούντα.

Την άποψη ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα προέβλεψε ότι θα βρεθούν τελικά 180 βουλευτές για να ψηφίσουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Παράλληλα ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το αύριο ενώ δεν μίλησε για το μεθαύριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της βουλής , Ευάγγελος Μεϊμαράκης , ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τελικά η κυβέρνηση θα ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής ώστε να εξαντλήσει τη θητεία της. Μάλιστα  δήλωσε αισιόδοξος για το αύριο αλλά και για το μεθαύριο προτείνοντας  ότι ακόμα και αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή να μην πέσει η κυβέρνηση αλλά μόνο ο πρόεδρος της δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Βέβαια , τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πολυπιστεύουν ότι έχει αποκατασταθεί η δημοκρατία συσχετίζοντας τη σημερινή κατάσταση με τη χούντα. Όπως και να το κάνεις όμως άλλο να σε κυβερνάνε πέντε – έξι στρατιωτικοί και άλλο να σε κυβερνάει το 22% του ελληνικού λαού που ψηφίζουν Ν.Δ. συνεπικουρούμενοι από το 8% που ψηφίζουν Πασόκ. Όπως και να το κάνεις είναι περισσότεροι από τους χουντικούς.

Άλλωστε , όπως δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος , Σοφία Βούλτεψη , άλλο πράγμα η χούντα από μία μη εκλεγμένη κυβέρνηση και άλλο πράγμα η χούντα από μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Έχει άλλη χάρη.


(Τελικά πότε μια χούντα πέφτει πιο εύκολα , όταν είναι εκλεγμένη ή όταν δεν είναι εκλεγμένη; Λες να σπάσουμε το προηγούμενο ρεκόρ των επτά χρόνων που κατέχει η προηγούμενη χούντα;)