Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτες. Ο Μαζιώτης απλά καταδικάζει την τρομοκρατία.

Διαφωνία παρουσιάστηκε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη από τον Βασίλη Κικίλια. Από την μεριά της κυβέρνησης κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είπε ένα μπράβο για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την τρομοκρατία που προέρχεται από τον αριστερό χώρο.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν συγχαίρει την κυβέρνηση για τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη γιατί θεωρεί ότι έγινε κατά λάθος και προκαλεί τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ αν μπορεί να συλλάβει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Ή έστω τον Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα ο Δημήτρης Στρατούλης , με έναν πρόχειρο υπολογισμό , μέτρησε δέκα χτυπητά λάθη που έκανε ο Νίκος Μαζιώτης οδηγώντας τον στη σύλληψη και προτίθεται να τα δημοσιεύσει στο indymedia.Athens ή έστω στο indymedia.trolls ώστε να μην επαναληφθούν.

Ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε και στην ελλιπή εκπαίδευση των αστυνομικών αφού ο Νίκος Μαζιώτης τους πυροβόλησε οκτώ φορές και άλλες δέκα φορές σκέφτηκε να τους πυροβολήσει ενώ οι αστυνομικοί , που υπερτερούσαν αριθμητικά, κατάφεραν να πυροβολήσουν μόνο μια φορά.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν πρόκειται να καταδικάσει καμιά τρομοκρατία που προέρχεται από την αριστερά αν πρώτα δεν καταδικάσει η κυβέρνηση την τρομοκρατία που προέρχεται από τη δεξιά.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος , Σοφία Βούλτεψη , η οποία τόνισε ότι ο Νίκος Μαζιώτης είναι τρομοκράτης και ο Αλέξης Τσίπρας αρχιτρομοκράτης που στον ελεύθερο του χρόνο μεταμφιέζεται σε πρόεδρο δεκαπενταμελούς και πετάει μολότοφ σε πορείες. Μάλιστα τόνισε ότι τελικά αρχηγός της 17 Νοέμβρη δεν ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου όπως πίστευε παλιά αλλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κάπου εκεί πετάχτηκε και ο Παπά Μιμίκος που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροψυχία αφού δεν είπε ούτε ένα μπράβο στην κοπέλα της αντιτρομοκρατικής που ήταν ερωτευμένη με τον Νίκο Μαζιώτη και επειδή της έριξε χυλόπιτα τον κάρφωσε.

Τη λύση προσπάθησε να δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος αντιπρότεινε να μαζευτούν όλοι μαζί και να δηλώσουν ταυτόχρονα ότι καταδικάζουν την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται. Μάλιστα υποστήριξε ότι η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη έγινε και εσκεμμένα και κατά λάθος σε ποσοστό 65% - 35% αντίστοιχα.

(Επίσης θέλω να εκμυστηρευτώ ότι χθες το βράδυ έσπασα ένα ποτήρι. Να μην ζητήσει η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει το γεγονός. Κατά λάθος το έκανα.)