Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Και αν της κάτσει ;

Επιστολές έστειλε η ΔΗΜΑΡ προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις με την ελπίδα κάποια να πιάσει τόπο. Η μία είχε ως παραλήπτη όλους όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς , ενώ η άλλη είχε ως αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν ενδιαφέρεται να ανασυγκροτήσει την κεντροαριστερά αλλά προτιμάει να ανασυγκροτήσει την χώρα γενικότερα.

Στην πρώτη επιστολή απάντησε θετικά το Πασόκ , που όταν ακούει για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς τρέχει να προλάβει , ενώ αρνητικά απάντησε το Ποτάμι που έχει μεγαλύτερα ποσοστά από τη ΔΗΜΑΡ οπότε δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί με τους ηττημένους. Το Ποτάμι συνεργάζεται μόνο με Πασόκ και επάνω.

Η αποστολή προτάσεων προς τις δύο διαφορετικές κατευθύνσεις έχουν προκαλέσει σύγχυση στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει αν τελικά πρέπει να είναι με το Πασόκ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που σίγουρα έχουν συνειδητοποιήσει είναι ότι πρέπει να είναι με κάποιον γιατί όταν αποφάσισαν να είναι με τη ΔΗΜΑΡ , εξαφανίστηκαν από τον χάρτη.

Ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση όμως προκάλεσε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΔΗΜΑΡ αφού άλλοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους θέλει ενώ άλλοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους θέλει.

Από την άλλη , ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι ο όρος κεντροαριστερά δημιουργήθηκε από το Πασόκ που δεν ήθελε να είναι αριστερό , για να μην τρομάξει τους δεξιούς , αλλά ούτε και δεξιό για να μην τρομάξει τους αριστερούς. Οπότε δημιούργησε την κεντροαριστερά ώστε να είναι ένα τίποτα και έτσι να μην τρομάξει κανέναν. Αντίθετα , όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , Πάνος Σκουρλέτης , ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα οπότε αν θέλει η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάψει να κοιτάει προς τα δεξιά γιατί εκεί μόνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά θα δει.

Επίσης ο Πάνος Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ όταν αυτή πατάει ταυτόχρονα σε δυο βάρκες.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η ΔΗΜΑΡ ποτέ δεν πάτησε ταυτόχρονα σε δυο βάρκες. Τη μια φορά βρέθηκε μέσα στη μια βάρκα και την άλλη φορά βρέθηκε μέσα στην άλλη βάρκα ανάλογα με το συμφέρον της. Και όταν βρέθηκε έξω από τις βάρκες , πνίγηκε.


Ίσως βέβαια η ΔΗΜΑΡ να μην έχει καλυφθεί από τον κεντροαριστερό χώρο και στα σχέδια της να είναι η ανάπτυξη του αριστεροδεξιού χώρου. Έτσι δεν θα χρειάζεται να κουράζεται τρέχοντας πότε στον έναν χώρο και πότε στον άλλον , αφού όπου και να βρεθεί θα είναι ο ίδιος χώρος. Ο αριστεροδεξιός…  Ο οποίος θα χωράει όλους τους Δημαραίους. Από Μαλέλη μέχρι και Ψαριανό.