Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Κουβέλης πήρε τις μεταρρυθμίσεις σπίτι του.

Ποσοτική έρευνα διεξήγαγε το Διαρκές Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου σχετικά με το μεταρρυθμιστικό έργο των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την έρευνα , όσο η ΔΗΜΑΡ αποτελούσε μέρος της κυβέρνησης , οι μεταρρυθμίσεις είχαν χτυπήσει κόκκινο . Κάθε μέρα όλο και κάποια μεταρρύθμιση ξεπρόβαλλε , γεγονός που , σύμφωνα με την έρευνα , οφείλεται στην σταθερότητα της τότε συγκυβέρνησης. Αφού , όπως και να το κάνεις , ένας Κουβέλης μια σταθερότητα την φέρνει όπου και να βρεθεί. Τρανό παράδειγμα η ίδια η ΔΗΜΑΡ που , με αρχηγό τον Κουβέλη , δεν λοξοδρομεί ούτε για λίγο. Και αν άλλοτε μπαίνει στη κυβέρνηση , μετά βγαίνει , στη συνέχεια βρίσκεται απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά του ρίχνει γέφυρες συνεργασίας δεν είναι δείγμα αστάθειας αλλά δείγμα υπευθυνότητας. Αριστερής υπευθυνότητας.

Έτσι λοιπόν όσο η κυβέρνηση είχε την αριστερή υπευθυνότητα στο πλευρό της , οι μεταρρυθμίσεις προχώραγαν με γοργούς ρυθμούς.

Στη συνέχεια , όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση , η μεταρρυθμιστική δραστηριότητα έπεσε κατακόρυφα. Γιατί όλο το βάρος των μεταρρυθμίσεων έπεσε στις πλάτες του Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος ένα κορμί είναι , πόσο να αντέξει; Θα λιώσει. Δεν βοήθαγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μπορεί να είναι δύο κορμιά αλλά από μεταρρυθμίσεις σκράπας.

Λίγο λοιπόν η κούραση λίγο η έλλειψη του Φώτη Κουβέλη και οι μεταρρυθμίσεις έπιασαν πάτο. Ευτυχώς να λες , γιατί καλές οι μεταρρυθμίσεις αλλά από ένα σημείο και μετά σε πονάει ο κώλος σου.