Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Βρώμισε αντιμνημονιακίλα .

Τον αντιμνημονιακό μέσα στο σπίτι της έβαλε η συγκυβέρνηση και άντε τώρα να τον βγάλει. Ο λόγος για τον νέο υπουργό Παιδείας , Ανδρέα Λοβέρδο , ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί διατυμπανίζει τα αντιμνημονιακά του ιδεώδη. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που διατυμπανίζει τα μνημονιακά της ιδεώδη.

Μάλιστα για να μην παρεξηγηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος και θεωρηθεί μνημονιακός , αποφάσισε να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που είχε αποφασίσει ο προκάτοχος του και καραμνημονιακός , Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Έτσι τα σχολεία δεν θα ξεκινήσουν νωρίτερα , δεν θα μειωθούν οι σχολικές αργίες , θα καταργηθεί  η τράπεζα θεμάτων , δεν θα απολυθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ , δεν θα φορέσουν οι μαθητές την στολή της Ε.Ο.Ν. , δεν θα φυλακίζονται οι κακοί μαθητές και δεν θα γίνει ιδιωτική η εκπαίδευση .

Έπειτα από αυτά , προβληματισμός επικρατεί στην συγκυβέρνηση και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ακόμα δεν έχει καταλάβει πως απέτυχε να μυρίσει έγκαιρα την αντιμνημονιακίλα που αναδύει  ο Ανδρέας Λοβέρδος. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς αυτούς τους μυρίζεται από χιλιόμετρα και τους αποφεύγει.

Μάλλον μπερδεύτηκε από την μπόχα του Πασόκ που καλύπτει τα πάντα. Ή ίσως να πέρασε την αντιμνημονιακή μυρωδιά του Ανδρέα Λοβέρδου για μυρωδιά που προέρχεται από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλησιάσει πολύ και δύσκολα μπορεί πλέον ο Αντώνης Σαμαράς να τον αποφύγει. Άλλο πράγμα το 4% και άλλο το 26%. Ιδίως όταν βρίσκεσαι στο 22% με συνεχή καθοδική πορεία.

(Πάντως είτε είσαι μνημονιακός είτε αντιμνημονιακός , αν είσαι καπιταλιστής τα ίδια σκατά είσαι.)