Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κλείσει φυλακή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν θέλει…

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η δικογραφία που σχημάτισε η Εισαγγελία Διαφθοράς περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε υπουργός Εθνικής Άμυνας την εποχή του σκανδάλου των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Από τότε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν πέσει σε αχρησία , οι εργαζόμενοι παραμένουν όμηροι , ενώ οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για τρία υποβρύχια που δεν έχουν παραληφθεί, εκτός από το "Παπανικολής", που γέρνει.

Η ποινική δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από υποβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης της ολομέλειας που συζήτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά την απέρριψε βγάζοντας λάδι τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Παρόλο το λάδι όμως , οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς θεώρησαν ότι προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών-μελών της κυβέρνησης και ως εκ τούτου η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τη βουλή.

Η οποία υπόθεση όμως βρήκε την πόρτα της βουλής κλειδαμπαρωμένη αφού είχαν προλάβει να λήξουν πρόωρα και άδοξα οι εργασίες της β΄ τακτικής συνόδου. Με αποτέλεσμα πλέον η βουλή να μην μπορεί να συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα (όχι την πλατεία , το άλλο …) η Βουλή μπορεί να ασκήσει την σχετική αρμοδιότητα της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Πιο μετά δεν μπορεί , κωλύεται.

Οπότε το πρόωρο κλείσιμο της βουλής παραγράφει το σκάνδαλο.

(Πριν λίγο καιρό ο Ευάγγελος Βενιζέλος , σε συνέντευξη του , μέσα στη παραζάλη του και στον ακατάσχετο βερμπαλισμό του , ξεστόμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον βάλει φυλακή. Να υποθέσω ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει. Άλλωστε τέτοιο κελεπούρι που θα το ξαναβρεί;)