Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο Άδωνης μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει …

Η απομάκρυνση του Άδωνη Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας δεν άρεσε καθόλου στους Συριζαίους που κρύβονται πίσω από τα γνωστά σατυρικά blogs , λασπολογώντας και ξεφτιλίζοντας  τον σε καθημερινή βάση. Και αυτό γιατί ως γνωστό , ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι ανεξάντλητη πηγή εύκολων θεμάτων για σάτιρα.

Με αυτή του την απόφαση ο Αντώνης Σαμαράς απείλησε , εν αγνοία του , να κόψει το ψωμί των Συριζαίων Bloggers. Οι οποίοι όμως δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια αλλά πίεσαν την κυβέρνηση ασφυκτικά απειλώντας μάλιστα τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ότι αν δεν αλλάξει γνώμη , δεν θα τον ξανασατιρίσουν ποτέ.

Κάτω από τέτοιες απειλές ακόμα και ο Αντώνης Σαμαράς δεν άντεξε και ενέδωσε , γεγονός που προξένησε έκπληξη τόσο στους εγχώριους κύκλους όσο και στους έξω από εδώ , αφού ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ότι δεν είναι κανένας προσκυνημένος. Παρόλαυτα αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει στην κυβέρνηση τον Άδωνη Γεωργιάδη , με τις ίδιες απολαβές και μάλιστα στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. όπου πλέον δεν θα βάζει γλώσσα μέσα αφού καλείται να εκπροσωπήσει , εκτός από τον εαυτό του , και τους υπόλοιπους Νεοδημοκράτες βουλευτές.

Αυτή η επαναπρόσληψη , έπειτα από τις πιέσεις των Συριζαίων bloggers αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι ανίκητη αλλά κάτω από πιέσεις μπορεί να ενδώσει. Η επαναπρόσληψη του Άδωνη Γεωργιάδη δεν είναι απλώς μία νίκη της δημοκρατίας αλλά αποτελεί και έμπνευση για τον  Γιάννη Δαραβίγκα ο οποίος πλέον νιώθει ότι με τις κατάλληλες πιέσεις μπορεί να διεκδικήσει την επαναπρόσληψη του στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ την οποία δεν πρόλαβε να χαρεί.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις , οι Συριζαίοι αποδεικνύουν περίτρανα τις υπόγειες σχέσεις που διατηρούν με ηγετικά στελέχη της συγκυβέρνησης , επιβεβαιώνοντας τις ΚουΚουΈδικες κατηγορίες περί νέου Πασόκ.