Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι. Θα περάσει …

Τους 180 βουλευτές ψάχνει η κυβέρνηση ώστε να εκλέξει τον νέο πρόεδρο της δημοκρατίας. Γιατί το πολίτευμα μας δεν είναι μια απλή κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οπότε χρειαζόμαστε τουλάχιστον 180 βουλευτές για να συνεχίσουμε να έχουμε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλιώς θα έχουμε εκλογές που θα τις κερδίσουν οι κομμουνιστές.

Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να μαζέψει 155 κεφάλια αφού στα προϋπάρχοντα ξαναπροστέθηκαν αυτά των Ανδρέα Λοβέρδου , Χρήστου Αηδόνη και Δημήτρη Μπριάννη οι οποίοι είχαν αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθούν για να βρουν την τύχη τους αλλά τελικά αποδείχτηκαν εξαιρετικά άτυχοι.

Η Ν.Δ. και το Πασόκ σκοπεύουν να ψαρέψουν τους υπόλοιπους βουλευτές από την ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ , τουλάχιστον για όσο ακόμα έχουν βουλευτές γιατί από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν θα έχουν. Οπότε η Ν.Δ. και το Πασόκ δεν θα μπορούν να ψαρεύουν βουλευτικά κεφάλια για να βγάλουν πρόεδρο. Θα πρέπει να έχουν δικά τους.

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να καταφύγει σε τρεις ψηφοφορίες για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια. Αν και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εξαντλήσει και όποια μη συνταγματικά περιθώρια της δοθούν για να παραμείνει στην εξουσία. Μαθημένη είναι και αυτή και εμείς.

Για την ώρα η συγκυβέρνηση ψάχνει άλλους 25 βουλευτές. Όποιος γνωρίζει κανέναν πρόθυμο , να το αναφέρει.