Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Οι μπάτσοι δεν πουλάνε μόνο την ηρωίνη.

Ένας 38χρονος αστυφύλακας συνελήφθη μαζί με τον 36χρονο αδερφό του, κατηγορούμενος για κλοπή εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα. Ο αστυφύλακας και ο αδερφός του εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ την ώρα που αποχωρούσαν από την εταιρεία με ΙΧ φορτηγό, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρολογικός πίνακας και δύο μεταλλικές βάσεις φωτισμού με τον ηλεκτρολογικό μηχανισμό τους. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κόφτες, ένα σιδεροπρίονο, ένας σιδερολοστός και μια κουκούλα.

Βέβαια το συγκεκριμένο γεγονός δεν αποτελεί και καμιά είδηση που σε κάνει να πέφτεις από τα σύννεφα αφού ανέκαθεν αστυνομικοί έμπλεκαν σε παράνομες υποθέσεις. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι οι αστυνομικοί που τον τελευταίο καιρό συλλαμβάνονται από άλλους αστυνομικούς για παρανομίες έχουν αυξηθεί δραματικά γεγονός που είναι ανησυχητικό διότι αν διατηρηθούν οι συγκεκριμένοι ρυθμοί σύλληψης αστυνομικών από άλλους αστυνομικούς , σε λίγα χρόνια θα ξεμείνουμε από αστυνομία. Και τότε ποιος νόμιμος αστυνομικός θα μας προστατεύει από τους παράνομους αστυνομικούς ;

Γιαυτό ίσως το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε , αν όχι να εξαλειφθεί , να περιοριστεί το φαινόμενο της σύλληψης των παράνομων αστυνομικών από άλλους αστυνομικούς. Θα μπορούσε να θεσπιστεί νόμος που να επιβάλλει ρητά τη σύλληψη παράνομων αστυνομικών με βάση κάποιο συστηματάκι. Όπως για κάθε δύο παράνομους αστυνομικούς να συλλαμβάνεται μόνο ο ένας. Αυτό όμως θα καταλήξει τελικά να έχουμε ίσο αριθμό συλληφθέντων και μη συλληφθέντων αστυνομικών. Γεγονός που δεν θα δίνει το αριθμητικό πλεονέκτημα στον μη συλληφθέντα αστυνομικό έναντι του συλληφθέντα αστυνομικού με αποτέλεσμα ο θεσμός της δημοκρατίας να υποστεί κρίση αξιών.  Οπότε καλύτερα να συλλαμβάνεται ένας αστυνομικός για κάθε τρεις που παρανομούν. Έτσι όσα χρόνια και αν περάσουν και όσες παρανομίες και αν κάνουν οι αστυνομικοί , δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από δαύτους. Πάντα θα έχουμε αστυνομικούς να μας προστατεύουν από τους παράνομους αστυνομικούς.

(Το ότι οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη είναι λίγο πολύ γνωστό. Το ότι όμως οι μπάτσοι κλέβουν τους ηλεκτρολογικούς πίνακες και τις δύο μεταλλικές βάσεις φωτισμού με τον ηλεκτρολογικό μηχανισμό τους , πάει πολύ. Έχουν ξεφύγει οι μπάτσοι.)

κκκ