Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Φώτης Κουβέλης είναι αναντικατάστατος.

Οκτώ ώρες συνεδρίαζε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με θέμα την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη. Για οκτώ ολόκληρες ώρες η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ έψαχνε τον αντικαταστάτη του Φώτη Κουβέλη στην ηγεσία του κόμματος .

Έψαξαν παντού , ακόμα και στις ντουλάπες αλλά αντικαταστάτη ηγέτη δεν κατάφεραν να βρουν. Γιατί μπορεί κανείς να μην είναι αναντικατάστατος αλλά ο Φώτης Κουβέλης είναι. Άλλωστε ο Φώτης Κουβέλης δεν είναι απλώς ο ηγέτης της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης είναι η ίδια η ΔΗΜΑΡ. Για να ήμαστε ειλικρινείς , το DNA της ΔΗΜΑΡ γράφει το όνομα του Φώτη Κουβέλη. Η δυστοκία , ο συντηρητισμός και ο αναχρονισμός είναι πλέον στοιχεία της ΔΗΜΑΡ. Οπότε ακόμα και να φύγει ο Φώτης Κουβέλης από τη ΔΗΜΑΡ , η ΔΗΜΑΡ θα είναι η ίδια.

Βέβαια ο Φώτης Κουβέλης μπορεί να είναι αναντικατάστατος αλλά αυτό ισχύει μόνο για τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάθηκε με μεγάλη ευκολία.

(Το 2008 ο Φώτης Κουβέλης ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Συνασπισμού αλλά στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου του 2008 απέτυχε να εκλεγεί λαμβάνοντας 28,67% έναντι 70,41% του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έξι χρόνια αργότερα από το 4% έφτασε στο 26% και φαίνεται ότι θα αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Αν όμως ο Φώτης Κουβέλης είχε επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές του 2008 ;)