Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Αγορές σου έρχομαι (Να φορέσω το τσίγκινο σωβρακάκι)

Τελικά συνέβη το μοιραίο . Βγήκαμε στις αγορές με φόρα . Αφού ουρά έκαναν οι αγορές για να μας δανείσουν . Γιατί οι αγορές δεν είναι βλαμμένες . Ξέρουν τι τους γίνεται . Πάνε στα σίγουρα αφού πλέον από την Ελλάδα δεν μένει κανένας ζημιωμένος . Ας είναι καλά το ΔΝΤ ,  η Ε.Ε. και τα μνημόνια . Γιατί η Ελλάδα τα ξεπληρώνει τα χρέη της και με το παραπάνω . Οι Έλληνες είναι να μην συνηθίσουν κάτι . Αν συνηθίσουν να ξεχρεώνουν , είναι ικανοί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη .

Βέβαια στις αγορές βγήκαμε χειρότεροι από ότι ήμασταν. Γιατί όταν οι αγορές μας είχαν δείξει την πόρτα της εξόδου , οικονομικά ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση . Αλλά άμα θες τόσο πολύ να ξαναβγείς στις αγορές , όλο το σύμπαν συνωμοτεί ώστε να το πετύχεις . Από την Μέρκελ και την Ε.Ε. μέχρι το ΔΝΤ. 

Γιατί όταν ο άλλος ακούει ότι ξαναβγαίνουμε στις αγορές σου λέει , δε γίνεται , κάτι καλό θα είναι αυτό . Έτσι είναι . Η λέξη αγορά αποτελεί φετίχ για τον Έλληνα . Δώστου αγορές και ψώνια και πάρτου τη ψυχή .

Βέβαια οι αγορές που μας καλοδέχτηκαν είναι άλλο πράγμα από αυτές που έχουμε στο μυαλό μας  , αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει και πολύ σημασία . Αυτό που μετράει είναι ότι βγήκαμε επιτέλους στις αγορές . Γιατί ο Έλληνας είναι πονηρός . Αν βγήκε η Ελλάδα στις αγορές , σκέφτεται , προφανώς πλησιάζει και η ώρα που θα βγει και ο ίδιος . Στις αγορές της γειτονιάς του .

‘Ετσι είναι οι λέξεις . Κρύβουν μεγάλη δύναμη μέσα τους . Όταν ακούς για αγορές , στο μυαλό σου έρχεται κάτι καλό . Έχει θετική έννοια . Σε καμία περίπτωση δεν σου έρχονται στο μυαλό οι αγορές που πριν τέσσερα χρόνια σε έπαιξαν στα ζάρια .

Οι αγορές που μας έσπρωξαν στο δανεισμό από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. χωρίς προφανή λόγος . Τουλάχιστον χωρίς να υπάρχει προφανέστερος λόγος από ότι σήμερα . Που μας ξαναδανείζουν μπας και πειστούμε για το success story του Σαμαρά .

Θα μου πεις τώρα , μα καλά τόσο καπιταλιστικές είναι αυτές οι αγορές ;

Πάντως κομμουνιστικές σίγουρα δεν είναι .


(Καλό θα ήταν να μας εξηγούσε κάποιος , αφού δεν είχαμε ανάγκη τα δανεικά από τις αγορές , γιατί τελικά δανειστήκαμε ; Γιατί δεν το αφήναμε για αργότερα που θα είχαμε ανάγκη ; Μετά τις εκλογές του Μαΐου ;)