Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Απαιτούμε χαράτσια με ονοματεπώνυμο .



Ενδοκυβερνητική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό υγείας , Άδωνη Γεωργιάδη . Αφορμή αποτελεί το εισιτήριο των 5 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν οι ασθενείς στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ .

Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στο συγκεκριμένο μέτρο αφού θεωρεί ότι είναι αδύνατον να πληρώνει ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφηση του στον γιατρό ή οι χρόνια πάσχοντες ή τα επείγοντα περιστατικά ή οι ανασφάλιστοι ή οι μακροχρόνια άνεργοι . Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόβλημα που όλοι αυτοί πληρώνουν το χαράτσι στη ΔΕΗ . Άλλωστε το χαράτσι της ΔΕΗ είναι δημιούργημα του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ το χαράτσι στα νοσοκομεία είναι δημιούργημα του Άδωνη Γεωργιάδη .

Ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν στο ΠΑΣΟΚ γιατί , όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης , ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των  νοσοκομείων . Και αφού τα πολυϊατρεία εισάγονται πλέον στο υπόλοιπο σύστημα υγείας , θα ισχύσει και για αυτά το εισιτήριο των 5 ευρώ . 

Βέβαια την κυβέρνηση δεν την πειράζει καθόλου η εφαρμογή του Πασοκικού νόμου αφού , ως γνωστό , ο Αντώνης Σαμαράς δεν καταδικάζει κανένα χαράτσι από όπου και αν προέρχεται αφού τα χαράτσια αυξάνουν το πρωτογενές πλεόνασμα που στον εγκέφαλο των ψηφοφόρων της Ν.Δ. φαντάζει ως επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά .

Παρόλαυτα το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει πίσω και ζητάει εσπευσμένα ραντεβού με τον τότε πρωθυπουργό , Γιώργο Παπανδρέου , για να τον πείσει να πάρει πίσω το μέτρο ώστε να αναγκαστεί να κάνει πίσω και ο υπουργός υγείας . Σε απάντηση στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ , ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα πάρει πίσω τον νόμο για το πεντάευρω στα νοσοκομεία μόνο αν πάρει πίσω ο Ευάγγελος Βενιζέλος το χαράτσι για τη ΔΕΗ .

Ίσως , για να μην μπερδεύουν τα χαράτσια , θα ήταν μια λύση να ονομάζονται με το όνομα του υπουργού που τα εφηύρε  . Όπως τους νόμους των φυσικών επιστημών . Ώστε να ξέρουμε ποιον πρέπει να βρίζουμε κάθε φορά . Μην τρώει το βρισίδι λάθος πολιτικός . 

(Καλό είναι στο ΠΑΣΟΚ να σημειώνουν σε ένα μπλοκάκι τα χαράτσια που ψηφίζουν ώστε να μην τα ξεχνάνε τόσο εύκολα. Ρεζίλι γίνονται.)