Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Πλεόνασμα πρωτογενούς ζωής .



Σχέδιο επεξεργάζεται η κυβέρνηση ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2014 . Γιατί μπορεί να πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν . 

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση οργανώνει τα επόμενα βήματα της ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για πάντα . Μια και καλή .

Γιαυτό επεξεργάζεται ένα σχέδιο θαυματουργό το οποίο θα είναι ικανό να στείλει το μνημόνιο να συναντήσει τους δημιουργούς του .

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης είναι το ίδιο το ΔΝΤ μέσω του εκπροσώπου του στην τρόικα , Π. Τόμσεν , ο οποίος τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει ζήτημα χρηματοδοτικού κενού κάτι που γεννά αισιοδοξία στον έλληνα ψηφοφόρο ώστε να ψηφίσει Αντώνη Σαμαρά . 

Γιατί ο έλληνας ψηφοφόρος το θέλει το παραμύθι του . Δώσε του παραμύθι και πάρε του τη ψυχή . Πες στον έλληνα ότι γαμάει και δέρνει και θα το πιστέψει . Και ας μην έχει να φάει . Γιαυτό άλλωστε ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά , για να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι καπιταλιστής και ας ζει με δανεικά .

Το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 έχει προσδιοριστεί σε 4,5 δις ευρώ το οποίο θα καλυφθεί από το υπουργείο οικονομικών με δύο τρόπους . Αρχικά θα αντληθούν κεφάλαια με εσωτερικό δανεισμό , δηλαδή θα δανείζει ο ένας τον άλλον . Αν ο εσωτερικός δανεισμός δεν καλύψει το κενό τότε θα προχωρήσουμε σε εξωτερικό δανεισμό , δηλαδή θα δανειστούμε από τους ξένους .

(Αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πράγματι πλεόνασμα , τότε τι το θέλουμε το νέο δάνειο ;  Ρε λες το πρωτογενές πλεόνασμα να μην είναι πλεόνασμα και να ψηφίσω τον Αντώνη τον Σαμαρά χωρίς λόγο ;)