Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Γιούρια στις αγορές .Την έκδοση ενός ομολόγου εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους εξετάζει η κυβέρνηση . Τις εκδόσεις ομολόγων η κυβέρνηση τις έκοψε το 2010 διότι τότε αποκλειστήκαμε από τις αγορές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να δανειζόμαστε . Αλλά επειδή το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι , η κυβέρνηση κατέφυγε στον δανεισμό από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ .

Η κυβέρνηση υπολόγιζε να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά οι επικείμενες εκλογές απαιτούν επιτυχίες . Και τι πιο επιτυχημένο από την έξοδο στις αγορές ;

Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και προεκλογικές δεσμεύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκπληρωθούν και με το παραπάνω . Διότι τον ρουσφετολόγο πολλοί μίσησαν , τα ρουσφέτια ουδείς .

Η έκδοση θα είναι δοκιμαστική αφού τόσο το ποσό , όσο και το χρονικό διάστημα αποπληρωμής  θα είναι μικρό . Ζέσταμα θα κάνουμε για τις μεγάλες μπάζες . Γιατί μπορεί να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και εγώ όταν σταματήσω να πληρώνω λογαριασμούς και χαράτσια , θα πλουτίσω μεν , αλλά θα χρωστάω τα μαλλιοκέφαλα μου με αποτέλεσμα να καταλήξω στη φυλακή . Βέβαια το κράτος δεν θα καταλήξει στη φυλακή αφού θα βγει στις αγορές .

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε , παρόλαυτα οι αγορές είναι έτοιμες να μας ξαναδεχτούν στην αγκαλιά τους . Γιατί μετά από τέσσερα χρόνια προσπάθειας , επιτέλους αποδείξαμε ότι αξίζουμε την αγκαλιά τους .

Μέρος από την έκδοση του ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου , η οποία θα είναι πλήρως αναβαθμισμένη , με  μηχανοκίνητα μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα , ώστε να τονωθεί η μαγκιά της φυλής και ταυτόχρονα να γιορτάσουμε την έξοδο μας στις αγορές.

Πάντως αν τελικά η κυβέρνηση δεν καταφέρει να εκδώσει ελληνικά ομόλογα , τότε θα αναγκαστεί να εκδώσει ελληνικές μετοχές που θα διατεθούν στις κεφαλαιαγορές οι οποίες θα γίνουν και επίσημα ιδιοκτήτες της χώρας . 

(Εμένα πάντως η έξοδος στις αγορές μου θυμίζει την έξοδο του Μεσολογγίου . Και όποιον πάρει ο χάρος … )