Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Surprise ! Είναι το πρωτογενές πλεόνασμα .

Ταμπλάς θα μας έρθει , σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα , μόλις πληροφορηθούμε τα τελευταία νέα σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το έτος 2013 . Ο υπουργός υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές προσδοκίες αφού έπειτα από πολύ ψάξιμο βρέθηκε ένας σκασμός λεφτά ο οποίος , όσο και αν προσπάθησε , τελικά δεν κατάφερε να κρυφτεί από τα άγρυπνα μάτια του υπουργού . 

Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανησυχούν οι πολίτες σχετικά με το που εξαφανίσθηκαν οι μισθοί και οι οικονομίες τους . Την απάντηση την δίνει ο υπουργός . Πήγαν στο πρωτογενές πλεόνασμα , βρε . Έκπληξη!


Οι μόνοι που δεν φαίνεται να εκπλήσσονται καθόλου είναι οι δανειστές μας , οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πλεόνασμα είναι τελικά μικρότερο από αυτό που υπολόγισε ο υπουργός με το κομπιουτεράκι του . Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται στο ότι μεγέθη του 2013 δεν έχουν ακόμα τεκμηριωθεί καθώς και ότι μεγάλο μέρος των εσόδων που συνεισφέρουν στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 δεν πρόκειται να επαναληφθούν το 2014 ούτε με σφαίρες .

Ενώ δηλαδή ο υπουργός  , μιλάει με τεκμήρια και αποδείξεις , οι οικονομικοί αλμπάνηδες  των δανειστών μιλάνε με υποθέσεις . Να βράσω τα Harvard και τα Yale σας ρε. Γιαυτό άλλωστε ο υπουργός οικονομικών , όπου βρεθεί και όπου σταθεί , διαλαλεί ότι η τρόικα έπεσε τραγικά έξω στις προβλέψεις της .

Βέβαια κάποιοι κακοπροαίρετοι Συριζαίοι λένε ότι το πλεόνασμα οφείλεται στο ότι το δημόσιο έπαψε να πληρώνει τους πάντες αλλά κάτι τέτοιο ποσώς μας ενδιαφέρει . Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πρωτογενές πλεόνασμα όπως και να το κάνεις . Και ας λυσοπεινάμε .

(Ο υπουργός μου έδωσε καταπληκτική ιδέα . Θα σταματήσω να πληρώνω τους τρίτους . Εκεί να δεις πλεόνασμα.)