Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αντισυνταγματικός και ξερός .

Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκε από το Δ' Τμήμα του Αρείου Πάγου το έκτακτο ειδικό τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών, γνωστό  ως χαράτσι , το οποίο εισπράχθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ για την χρονιά του 2011.

Οι τρεις από τους πέντε αρεοπαγίτες , οι οποίοι πρέπει να έχουν πολλά ακίνητα στην κατοχή τους , έκριναν αντισυνταγματικό το χαράτσι , σε αντίθεση με τους άλλους δύο αρεοπαγίτες οι οποίοι μένουν σε ενοίκιο και έκριναν το χαράτσι συνταγματικό .

Οι τρεις αεροπαγίτες στήριξαν την απόφαση τους στο γεγονός ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά του ακινήτου και όχι σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου . Γιατί υπάρχει η περίπτωση του Πάγκαλου ο οποίος έχει ένα σκασμό ακίνητα αλλά δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα χαράτσια . 

Στη συνέχεια η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα μέλη της οποίας ζουν σε σπιταρόνες οπότε θα κρίνουν το χαράτσι αντισυνταγματικό . Αυτό θα σημάνει διχογνωμία μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου με τις σπιταρόνες και των μελών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της επικρατείας οι οποίοι μένουν σε ενοίκιο και είχαν κρίνει στο παρελθόν συνταγματικό το χαράτσι . Άρα η τελική απόφαση θα παρθεί σε καμιά διετία στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο . Αν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποτελείται μέχρι τότε από τίποτα Συριζαίους μπατίρηδες με μικρά σπίτια τότε το χαράτσι θα κριθεί συνταγματικό . Αν μέχρι τότε συνεχίζουν να κυβερνάνε οι φιλελέδες , τότε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα απαρτίζεται από φιλελέδες δικαστικούς με σπιταρόνες οπότε θα κρίνουν το χαράτσι αντισυνταγματικό .

(Από τη μία η τυφλή δικαιοσύνη και από την άλλη η αντισυνταγματική κυβέρνηση . Ο καλύτερος συνδυασμός . Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο τον Σαμαρά.)