Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τζιτζικώστα , εσύ super star .

Σε μπελάδες έβαλε την Ν.Δ. ο νυν περιφερειάρχης , Απόστολος Τζιτζικώστας , ο οποίος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τις περιφερειακές εκλογές της Κ. Μακεδονίας χωρίς μάλιστα να ρωτήσει κανέναν . Εννοείται ότι τέτοια εντολή δεν έδωσε ποτέ ο πρωθυπουργός . Αντίθετα ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να δώσει την εντολή στον Μακεδονομάχο , Γιάννη Ιωαννίδη , ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα τυπικά προσόντα ενός γνήσιου εκπροσώπου της δεξιάς . Θρησκόληπτος , αμόρφωτος , φασιστάκος  και σκατοχαρακτήρας . Δυστυχώς όμως τον πρόλαβε ο Απόστολος ο Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε την υποψηφιότητα του νωρίτερα πιάνοντας Σαμαρά , Ιωαννίδη και Πανίκα εξαπίνης .


Η Ν.Δ. προόριζε να στείλει τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο Δήμο Θεσσαλονίκης με πιθανότερο αποτέλεσμα να γίνει βορά στις ορέξεις του Γιάννη Μπουτάρη . Κάτι που ο Απόστολος Τζιτζικώστας αντιλήφθηκε έγκαιρα και αρνήθηκε να δώσει τη μάχη στον Δήμο Θεσσαλονίκης .

Από την άλλη , η ηγεσία της Ν.Δ. θεωρεί τον Απόστολο Τζιτζικώστα χαμένο σε οποιαδήποτε περίπτωση οπότε επιλέγει να τον στείλει σε μια σίγουρα χαμένη υπόθεση όπως αυτής της αντιπαράθεσης του οποιουδήποτε φιλελέ υποψήφιου δημάρχου με τον σκουλαρικά Γιάννη Μπουτάρη . 

Η αλήθεια είναι ότι η Ν.Δ. συναντάει πολλά προβλήματα σε αυτές τις αυτόδιοικητικές εκλογές . Φιλελέδες χρίζονται υποψήφιοι αυτοβούλως χωρίς την εντολή του πρωθυπουργού . Παράλληλα τα τραγικά ποσοστά της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις και οι διπλοί φιλελέδες που κατεβαίνουν σε αρκετές περιφέρειες και δήμους  θα αποδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη αποδυναμωμένη Ν.Δ.  

Όλα αυτά έχουν βάλει σε σκοτούρες τον πρωθυπουργό ο οποίος αυτή την εποχή προσπαθεί να πείσει τους εταίρους ότι εδώ στην Ελλάδα γαμάμε και δέρνουμε τη στιγμή που οι φιλελέδες υποψήφιοι του , επίσημοι και ανεπίσημοι , θέλουν να γαμήσουν και να δείρουν μόνοι τους .

Για να μην τους πάρει λοιπόν όλους ο διάολος , γιατί ο πρωθυπουργός έχει φτάσει στο αμήν , το επιτελείο της Ν.Δ. προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα σύμφωνα με το οποίο οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι θέμα προσώπων και όχι κομμάτων οπότε ας κατέβει όποιος θέλει στις εκλογές και οι πολίτες ας ψηφίσουν όποιον επιθυμούν . Τέτοια μεγαλοψυχία ο πρωθυπουργός .

(Όλες οι εκλογές είναι θέμα προσώπων . Τι να κάνεις όμως όταν κοιτάς δεξιά και βλέπεις τον Άδωνη , κοιτάς αριστερά και βλέπεις τον Δένδια . Ξανακοιτάς δεξιά μπας και άλλαξε κάτι , και βλέπεις τον Κυριάκο , ξανακοιτάς αριστερά και βλέπεις τον Γιακουμάτο . Κοιτάς τη μούρη σου στον καθρέπτη και βλέπεις τον Σαμαρά . Τραγικά πράγματα .)

(Από την άλλη θα μου πεις οι Μακεδόνες τόσα χρόνια ψηφίζουν Παπαγεωργόπουλο για Δήμαρχο και Πανίκα για περιφερειάρχη . Στον Ιωαννίδη θα κωλώσουν ;)