Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κακλαμάνης Δήμαρχος

Τον εαυτό του φαίνεται ότι επέλεξε ο Νικήτας Κακλαμάνης για υποψήφιο της Ν.Δ. στο Δήμο της Αθήνας για να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο από την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο όπου τα κακόμοιρα δεντράκια είχαν βρει τον διάολο τους . Βέβαια η υποψηφιότητα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αφού θα πρέπει να το μάθει και ο αρχηγός του κόμματος , Αντώνης Σαμαράς . Γιαυτό ο Νικήτας Κακλαμάνης προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό ώστε να τον πείσει για την καταλληλότητα του ως δήμαρχος . Για την ώρα ο πρωθυπουργός είναι πολύ απασχολημένος .

Βέβαια ο Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης , σε περίπτωση που διεκδικήσει τον δήμο , θα πάει άκλαυτος αλλά από την άλλη δεν έχει και κανέναν καλύτερο στον πάγκο. Κοιτάει από τη μία και βλέπει την Κεφαλογιάννη , κοιτάει από την άλλη και βλέπει τον Δένδια . Από τη σκύλα στη χάρυβδη . Μέχρι και τον Μιχελάκη σήκωσε για ζέσταμα αλλά αμέσως το μετάνιωσε .

Από την άλλη , ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ως βασικό πλεονέκτημα την προηγούμενη θητεία του στον δήμο . Γνωρίζει τα κατατόπια του δημαρχείου οπότε δεν θα χαθεί καθόλου χρόνος σε ξεναγήσεις .

Επίσης ένα βασικό επιχείρημα που βγήκε στην επιφάνεια τον τελευταίο καιρό είναι ότι ο Νικήτας ο Κακλαμάνης  έχει πέραση στους αριστερούς ψηφοφόρους . Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Συριζαίοι συμπαθούν πρώτα τον Τσίπρα και αμέσως μετά , με μικρή διαφορά , τον Κακλαμάνη . Παπαδημούληδες , Γλέζοι και Δραγασάκηδες έπονται .

Στο ΚΚΕ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα αφού ένας στους δύο κομμουνιστές θέλουν τον Νικήτα Κακλαμάνη για γ.γ. του κόμματος .

Ο Νικήτας Κακλαμάνης όμως , όσο και αν κολακεύεται από τις αριστερές εκδηλώσεις λατρείας , δεν πουλάει τόσο φθηνά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται . Γιαυτό θα δηλώσει υποψηφιότητα για δήμαρχος στον δήμο της Αθήνας αυτοβούλως , χωρίς να περιμένει εγκρίσεις και τρίχες κατσαρές από τους χαρτογιακάδες της Ν.Δ.

(Η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τη δημαρχία στην Αθήνα αποδεικνύει ότι η Ν.Δ. έχει ξεμείνει από στελέχη . Γιαυτό άλλωστε έχει αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά .)