Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος or not Βενιζέλος ;

Συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη . Σε αυτή τη συζήτηση την τιμητική του θα έχει ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος ο οποίος σχετίζεται , είτε άθελα είτε ηθελημένα , με μίζες , με υποβρύχια που γέρνουν , με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που είναι έτοιμα να κλείσουν , με τις οικογένειες που βρέθηκαν στο δρόμο και με τους απλήρωτους εργαζόμενους των ναυπηγείων . Όσο και να μην θες να το παραδεχτείς , μαζεύονται πολλά .

Άλλωστε ο Βενιζέλος ήταν αυτός που έδιωξε την γερμανική εταιρία από το management των ναυπηγείων χαρίζοντας τους έναν σκασμό λεφτά και μετά τα παρέδωσε στον επόμενο ιδιοκτήτη ο οποίος στη συγκεκριμένη συμφωνία έκανε πάρτι . Τότε άλλωστε βγήκε και η έκφραση “είναι σαν να κλέβω Βενιζέλο” σε παράφραση του “είναι σαν να κλέβω εκκλησία”.

Τον Βενιζέλο θα υπερασπιστούν τα βαριά χαρτιά που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ , ο Σκανδαλίδης (λόγω ονόματος) , ο Σαχινίδης (λόγω βλακείας) και ο Τριαντάφυλλος (για το ξεκάρφωμα).

Το λόγο θα πάρει και ο συγκυβερνήτης της Ελλάδας ο οποίος αραδιάζοντας ένα σορό βερμπαλιστικές ασυναρτησίες θα προσπαθήσει να ζαλίσει τους βουλευτές της     ΝΔ , οι οποίοι τον έχουν στη μπούκα , μπας και τη βγάλει καθαρή . Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να μπερδέψει τους βουλευτές της ΝΔ αφού ήδη είναι μπερδεμένοι από μόνοι τους .

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα υπερψηφίσουν την πρόταση , αφού ο Καμμένος πετάει τη σκούφια του για κάτι τέτοια , ενώ το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την πρόταση αλλά με τον δικό του μοναδικό τρόπο . 

Η ΔΗΜΑΡ θα την καταψηφίσει αφού το αίμα νερό δεν γίνεται . Προφανώς ο Κουβέλης πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης και δύσκολα θα απεμπλακεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος .

Αυτοί που θα ζοριστούν είναι οι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θέλουν όσο τίποτα άλλο να δουν τον Βενιζέλο κρεμασμένο ανάποδα στη πλατεία Συντάγματος . Από την άλλη , χωρίς τον Βενιζέλο , η κυβέρνηση θα καταρρεύσει οπότε το τίμημα θα είναι βαρύ .