Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ήμουν και εγώ στο Πολυτεχνείο … απέναντι !

Η μεγαλύτερη βλακεία που ακούγεται  συχνότερα αυτές τις μέρες από ανθρώπους ηλικίας 50 ετών και επάνω είναι το “ήμουν και εγώ στο Πολυτεχνείο” . Αν αθροίσω όλους αυτούς που “ήταν” στο Πολυτεχνείο μας κάνει περίπου το μισό πληθυσμό της Ελλάδας . 

Αν όμως όλοι αυτοί ήταν στο Πολυτεχνείο απλούστατα δεν θα χρειάζονταν να είχαν συμβεί τα γεγονότα του Πολυτεχνείου . Οι χουντικοί θα είχαν ξεκουμπιστεί πολύ νωρίτερα υπό την πίεση της λαοθάλασσας . 

Παρόλα αυτά ο Παπαδόπουλος και η παρέα του έμειναν στα κεφάλια μας για επτά ολόκληρα χρόνια . Πολλά χρόνια . Γιατί στο Πολυτεχνείο εκείνες τις μέρες βρέθηκαν λίγοι και γενναίοι οι οποίοι πίστευαν στη δημοκρατία και δεν φοβήθηκαν να το πουν . Όχι χιλιάδες , όχι λαοθάλασσες . Λίγοι .  Όπως και σήμερα …

Όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να βρέθηκαν δεξιά από το Πολυτεχνείο , αριστερά από το Πολυτεχνείο , κάτω από το Πολυτεχνείο , επάνω από το Πολυτεχνείο , αλλά μέσα στο Πολυτεχνείο δεν βρέθηκαν ποτέ . Μπορεί να φοβόντουσαν , μπορεί να μην τους ένοιαζε , μπορεί να ήταν φίλα προσκείμενοι στη χούντα . Ανεξάρτητα από τον λόγο , αντίσταση δεν έκαναν ποτέ .

Τώρα που διάολο βρέθηκαν τόσοι Πασόκοι που αντιστάθηκαν στη χούντα είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσει η παραψυχολογία . Τουλάχιστον οι δεξιοί , σε αυτό το θέμα , είναι πιο ντόμπροι . Το παραδέχονται οι άνθρωποι , ούτε ήταν , ούτε είναι , ούτε πρόκειται ποτέ να είναι σε ένα αντίστοιχο Πολυτεχνείο . Δημοκρατίες και μαλακίες τώρα … Ελλάς , Ελλάς , Αντώνης Σαμαράς .

Όταν λοιπόν ξανακούσεις κανένα πενηντάρι να υπερηφανεύεται ότι ήταν και αυτός στο Πολυτεχνείο να ξέρεις ότι απλώς ήταν απέναντι και κοίταζε το Πολυτεχνείο . Ακριβώς όπως είναι σήμερα στον καναπέ του και κοιτάζει την τηλεόραση του .