Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Οι ήρωες με τους ήρωες και οι κουφάλες με τις κουφάλες .

τα κουρέλια που τραγουδάμε ακόμα
Τη σημασία της ιστορικής μνήμης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντάς τη με την ανάγκη να μην υπάρχει λήθη και άγνοια όσον αφορά «τη θηριωδία του ναζισμού».


Για την θηριωδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κουβέντα . Κιχ .


Στην αντιφώνησή του προς τον διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού σε γεύμα που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως «αν δεν γνωρίζουμε τι έγινε πριν, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μπροστά», συμπληρώνοντας πως για τη νέα γενιά η έλλειψη ιστορικής παιδείας είναι «κάπως σαν τύφλωση».


Και δεν εννοούσε τις κυβερνήσεις που κυβερνούν έως σήμερα . Για την πολιτική τύφλωση κουβέντα . Κιχ .


Συνεχίζοντας τόνισε ότι «Μάθαμε με δραματικό τρόπο τι θα πει λήθη και άγνοια» παρατηρώντας ότι «σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύτατο τίμημα από τη θηριωδία του ναζισμού, εμφανίστηκαν σβάστικες και νοσταλγοί αυτής της ιδεολογίας».


Για τα σύμβολα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι ακόμα υψωμένα και από την θηριωδία των οποίων η χώρα πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει βαρύτατο τίμημα , κουβέντα . Κιχ . 


«Δεν γίνεται να παριστάνεις τον πατριώτη και να θαυμάζεις τα σύμβολα του ναζισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Για τους πατριώτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κουβέντα . Κιχ .


Όπως είπε, «είναι μια προσβολή του ανθρώπινου πολιτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά στην πατρίδα μας είναι κάτι περισσότερο: είναι προσβολή της ιστορίας μας».


Και δεν εννοούσε την συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ . Για αυτούς κουβέντα . Κιχ .


«Εδώ» πρόσθεσε «έχουμε τόσους μαρτυρικούς τόπους, έγιναν ολοκαυτώματα, δεν έχουμε δικαίωμα να μην θυμόμαστε, να ξεχνάμε και να μην ξέρουμε. Χάνοντας την ιστορική μας μνήμη, χάνουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας».


Και δεν εννοούσε τους άνεργους , τους αυτόχειρες και τους εξαθλιωμένους της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ . Για αυτούς , κουβέντα . Κιχ .


Τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τον σεβασμό του στο έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, όπου «τα κίνητρα είναι περιορισμένα και η δοκιμασία μεγάλη».


Εδώ ίσως να εννοούσε την συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .


(Ίσως θα έπρεπε να απαγορευτεί στον νεοέλληνα η οποιαδήποτε νύξη σε ήρωες και ηρωικά γεγονότα του παρελθόντος . Οι ήρωες με τους ήρωες και οι κουφάλες με τις κουφάλες )

Περί πατριωτισμού :