Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ε … όχι και κανένα μέτρο !

Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος στην συνάντηση που είχαν στα μέσα της εβδομάδας ώστε να επισημοποιήσουν αυτό που ο μέσος έλληνας υποψιάζονταν τον τελευταίο καιρό αλλά δίσταζε να ομολογήσει . Ότι τα νέα μέτρα θα είναι κάθετα . 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον υπουργού οικονομικών ο οποίος δήλωσε : “Ε , όχι και κανένα μέτρο”. Σύμφωνα με τον υπουργό , τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα αφού χρειαζόμαστε 500 εκ ευρώ άμεσα . Ο πραγματικός λόγος βέβαια έχει κοινονικοψυχολογικές προεκτάσεις σχετιζόμενες με τον μέσο έλληνα ο οποίος έχει πλέον συνηθίσει κάθε χρόνο την επιβολή νέων μέτρων οπότε αν του τα καταργήσεις θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του . Πλέον θα αλλάξει ο αλγόριθμος που υπολογίζει το προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του , με αποτέλεσμα όλοι οι προγραμματισμοί που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια να πάνε στράφι .

Τα νέα μέτρα , τα οποία θα έχουν κάθετο χαρακτήρα και θα τα τρως κατακέφαλα , θα χρησιμοποιηθούν ως placebo αφού ως μέτρα δεν θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία αλλά ο πολίτης θα νομίζει ότι βελτιώνεται . Με αυτή την μέθοδο , η οποία στηρίζεται στην παραψυχολογία , η κυβέρνηση επιδιώκει την αυτοβελτίωση της ελληνικής οικονομίας . Δηλαδή την βελτίωση από μόνη της αφού η ίδια η κυβέρνηση αδυνατεί να επέμβει αποτελεσματικά .

Η απόφαση για καθετότητα των νέων μέτρων φαίνεται να ανακουφίζει την ελληνική κοινωνία που έως σήμερα έχει υποστεί αλλεπάλληλα  χτυπήματα από τα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης , θεωρώντας ότι αφού τον ακούμπησαν τα οριζόντια μέτρα δεν θα τον ακουμπήσουν τα κάθετα τα οποία θα έχουν τελείως διαφορετική κατεύθυνση . Κάθετη …

Σε περίπτωση που τα κάθετα μέτρα δεν έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκά η κυβέρνηση , τότε θα εφαρμοστούν νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν την τεθλασμένη γραμμή με σκοπό να πλήξουν και οριζόντια και κάθετα τους φορολογούμενους .
Έπονται τα στοχευμένα μέτρα τα οποία θα στοχεύσουν τους επιζώντες και τα διαρθρωτικά μέτρα που θα στοχεύσουν τους εναπομείναντες .

(Προτείνω η κυβέρνηση να ξεκινήσει την εφαρμογή των νεοδομοκράτικων μέτρων τα οποία θα στοχεύσουν τους νεοδημοκράτες , οι οποίοι παραμένουν πολλοί .)