Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αυτούς τους χρυσαυγίτες ποιος θα τους πάρει (και θα τους σηκώσει) ;


Ένα από τα ερωτήματα που προβληματίζουν τους πολιτικούς τις τελευταίες μέρες , έπειτα από την σύλληψη των ηγετικών στελεχών της χρυσής αυγής , είναι προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι της .

Ουσιαστικά πρόκειται για ψηφοθηρικό φιλέτο αφού , σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις , οι εν’ δυνάμει χρυσαυγίτες ψηφοφόροι άγγιξαν κάποια στιγμή το ένα εκατομμύριο μαλάκες . Αριθμός που είναι ικανός να δώσει αυτοδυναμία ακόμα και στον Λεβέντη .

Όλα τα κόμματα λιγουρεύονται μερίδιο από την πίτα αλλά , όπως και να το κάνουμε , κάποια από αυτά , λόγω πολιτικών ταυτίσεων , έχουν περισσότερο δικαίωμα στη λιγούρα .

Οι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι έχουν γνωρίσει μεγάλες δόξες με τον  Μιχαλολιάκο . Συσσίτια , κυνήγι μεταναστών , κολλητιλίκια με τους μπάτσους …  Οι απαιτήσεις έχουν πλέον αυξηθεί .  Όποιος τους θέλει θα πρέπει να το αποδείξει συγκλίνοντας ο ίδιος προς την άκρα δεξιά . 

Πρώτος και καλύτερος ο Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος κάνει ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες να έλξει τους φασίστες . Πήρε Βορίδη , πήρε Γεωργιάδη , αμόλησε και τον Φαήλο …

Υπάρχει όμως ένα μικρό προβληματάκι .  Η πλειοψηφία των χρυσαυγιτών είναι πρώην ψηφοφόροι του Σαμαρά , οι οποίοι τον έφτυσαν επειδή τον θεώρησαν προδότη , κλέφτη και αλήτη . Άρα ακόμα και αν τους υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που τον εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές θα αυτομαστιγωθεί στο Σύνταγμα σε κοινή θέα ώστε να τιμωρηθεί για τα προδοτικά μνημόνια τα οποία έχει υπογράψει , δύσκολα θα τον πιστέψουν . Αν και θα άξιζε τον κόπο .

Δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος όμως σε σχέση με τον Μιχαλολιάκο μοιάζει με άκακο προβατάκι . Και πλέον οι φασίστες έχουν ανεβάσει τα standards τους . Θέλουν τον λύκο . Ο Καρατζαφέρης άφησε τα ακροδεξιά πρωτεία να του φύγουν χωρίς καλά καλά να το καταλάβει . Βρίσκεται πλέον τέταρτος πίσω από τον Μιχαλολιάκο , τον Σαμαρά και τον Καμμένο .

Τρίτος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Πάνος Καμμένος ο οποίος από τη στιγμή που άνοιξε παρτίδες με τους ακροαριστερούς του Τσίπρα είναι καμένος από χέρι . Πιο εύκολα θα τον ψήφιζαν ακροαριστεροί παρά ακροδεξιοί . 

Όλες οι υπόλοιπες πολιτικές παρατάξεις αποτελούν για τους χρυσαυγίτες απλές οδοντόκρεμες .

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμα και να τινάξει την μπάνγκα στον αέρα προσφέροντας τον Γιώργο Παπανδρέου βορά στους αφηνιασμένους χρυσαυγίτες , δεν πρόκειται να δει φασίστα ψηφοφόρο ούτε για δείγμα . Ούτε βέβαια σοσιαλιστές πρόκειται να δει . Αυτούς τους έχασε και τους βρήκε ο Τσίπρας .

Στον χορό της ψηφοθηρίας δεν πρόκειται να μπει ο Τσίπρας , ο Κουβέλης και ο Κουτσούμπας , αν και πολύ θα το ήθελαν αφού , στο συγκεκριμένο παιχνίδι , είναι από χέρι χαμένοι .

Από μακριά έρχεται και ένας Τζίμερος καταϊδρωμένος , ο οποίος όμως μόλις πλησιάσει τον χρυσαυγίτη , θα χεστεί επάνω του  και όπου φύγει φύγει .

(Ο χρυσαυγίτης , κατ’ αρχήν , είναι δεξιός και μετά χρυσαυγίτης . Ο δεξιός κοιτάει μόνο το τομάρι του . Ούτε ιδεολογίες , ούτε πατριωτισμούς , ούτε αλληλεγγύη παρά μόνο το τομάρι του . Όποιος του δώσει , θα πάρει . )