Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος speaking …



Τα κουρέλια που τραγουδάμε ακόμα λέμε ...

Σε παρέμβασή του, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Ευάγγελος Βενιζέλος , σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη , επισήμανε την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις . 


Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των εν’ δυνάμει απολυμένων . Διότι η κινητικότητα από την απόλυση απέχουν ένα τσιγάρο δρόμο . Συγκοινωνούντα  δοχεία είναι . Βάζεις στο ένα δοχείο τους απολυμένους και στο άλλο δοχείο τους κινητικούς και έχεις διπλάσιους απολυμένους . Μάλιστα τα μεγάλα κεφάλια της κυβέρνησης έχουν βρει και ένα τρίτο δοχείο στο οποίο θα βάζουν τους υπόλοιπους προς απόλυση δημόσιους υπάλληλους αλλά δεν το ανακοινώνουν ακόμα  επειδή ψάχνουν το κατάλληλο όνομα για να το ονομάσουν .


Παράλληλα, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, άτομα με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και δυνατότητες συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο . 


Ουσιαστικά δημιουργεί γέφυρες με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αφού καταλαβαίνει και ο ίδιος ότι τα ψωμιά του στην πολιτική λιγοστεύουν διαρκώς . Και τρώει πολύ ο άτιμος . Από τη στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική , έχει γίνει διπλάσιος . Τυχαίο ; Δεν νομίζω .


Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς το υπουργείο Παιδείας , για να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει , για να τονίσουν πως δεν υπάρχει πλέον λόγος να απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί . Όλα τα θέματα θα τα λύσει ο Βαγγέλης . 


Και αφού λύσει τα θέματα της Παιδείας , μετά θα πάει να αναγκάσει το πετρέλαιο να βγει από τις ελληνικές πετρελαιοπηγές και στη συνέχεια θα ρίξει δυο χαστούκια στον Σόιμπλε μπας και συνέρθει λίγο . 


Τέλος, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας ουδείς άλλος εκπαιδευτικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σ΄ ένα ανοιχτό και υπεύθυνο διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της - με τα σχολεία ανοιχτά- για όλα τα θέματα που αφορούν την δημόσια εκπαίδευση και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους . 


Η τελευταία δήλωση τρόμαξε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πλέον ψάχνουν την επόμενη ειδικότητα που θα αρχίσει να κινείται . Λες να είναι η ειδικότητα της Γαλλικής φιλολογίας , μη να ΄ναι οι καλλιτεχνικών ή μήπως οι δομικοί . Ή όλοι μαζί ; 


(Να το πεις μεγαλοστομία , βερμπαλισμό , ρητορισμό ; Πες το βενιζελισμό και είσαι μέσα )