Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η μοναξιά του απεργοσπάστη .


Τα κουρέλια που τραγουδάμε ακόμα λέμε ...

Πολύ μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των καθηγητών στη 1η μέρα απεργίας που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ . Τα ποσοστά μάλιστα είναι τόσο μεγάλα που εκπλήσσουν ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ .

Το μεγάλο ποσοστό των απεργών καθηγητών αποδεικνύει περίτρανα ότι την απεργία τελικά δεν την υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ίδια η κυβέρνηση του ΝΔΣΟΚ . Λόγω των μεγάλων ποσοστών συμμετοχής όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι την υποκινεί για να εκμεταλλευτεί τα ποσοστά . 

Σύμφωνα με πληροφορίες των κατά τόπους ΕΛΜΕ υπήρξε σχολείο που από τους εκατό καθηγητές μόνο ένας προσήλθε στο σχολείο για μάθημα . Οι μαθητές του , έπειτα από αυτό , θεωρήθηκαν οι πιο άτυχοι μαθητές της Ελλάδας και αποφάσισαν να μην ξαναπαίξουν ποτέ τζόκερ στη ζωή τους . Ο εν λόγω καθηγητής ένιωσε τόσο μόνος με αποτέλεσμα να κλείσει ραντεβού άρον άρον με τον ψυχίατρο του . Τελικά όσο μισθό γλύτωσε από την απεργοσπασία θα τον ακουμπήσει στους γιατρούς .

Η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι η απεργία άγγιξε το 90% . Το υπόλοιπο 10% πρέπει να είναι χρυσαυγίτες οι οποίοι δεν κατάλαβαν ότι γίνεται απεργία .

Ο Σύριζα σε μυστική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη διαβεβαίωσε ότι οι απεργοί εκπαιδευτικοί δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τον μισθό τους αφού θα τους τα πληρώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος ως γνωστό είναι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ από τους πιο λυσσασμένους . 

Το υπουργείο παιδείας για την ώρα τηρεί σιγή ιχθύος αφού περιμένει πρώτα τις δηλώσεις του σοβαρού Μπάμπη του ΣΚΑΙ ο οποίος έπειτα από σύσκεψη με τον Γιάννη Πρετεντέρη και την Όλγα που Τρέμει φαίνεται ότι θα καταδικάσει τελικά την απεργία .

Πάντως είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα από την μαζικότητα της απεργίας των εκπαιδευτικών αφού πλέον δεν τους υποστηρίζουν ούτε οι θεολόγοι . Τσάμπα η απευθείας σύνδεση του Σαμαρά με τον θεό .

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκινήσει τις απεργίες των Πανεπιστημιακών , των δασκάλων , των γιατρών , των νοσηλευτών , των τροχονόμων , των πυροσβεστών , των τραγουδιστών καθώς και τις καταλήψεις των μαθητών για τα επόμενα τρία χρόνια .

(Στα ιδιωτικά σχολεία το ποσοστό των απεργών ήταν σχεδόν μηδενικό . Τελικά εκεί στον ιδιωτικό τομέα πρέπει οι συνθήκες εργασίες να είναι ιδανικές . Παχυλοί μισθοί , ιδεατές συνθήκες εργασίας , κλίμα συναδελφικότητας … σωστή εργασιακή ουτοπία)