Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έναν πούστη ρε !

Σήμερα Δευτέρα απόγευμα η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου θα συζητήσει σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα . Την συζήτηση απαίτησε η παράταξη των Πράσινων . Κάτι σαν τους δικούς μας οικολόγους , με τη διαφορά ότι αυτούς τους ψηφίζουν οι Γερμανοί ενώ τους δικούς μας δεν τους ψηφίζουν ούτε οι Έλληνες .

Το τρίτο πακέτο στήριξης επιβεβαίωσε και η ίδια η Μέρκελ κατά τη διάρκεια γερμανικού debate με θέμα την Ελλάδα .

Τα σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης υποστήριξε και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας , Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και ο επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ .

Ο τελευταίος διεμήνυσε ότι η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνοδευτεί από νέους όρους οι οποίοι θα είναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη .

Το μέγεθος της βοήθειας δεν έχει διευκρινιστεί και εδώ που τα λέμε είναι κοινό μυστικό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το μέγεθος δεν μετράει τόσο όσο η διάθεση . Και από ότι φαίνεται οι Γερμανοί φίλοι μας έχουν όλο την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν . Εδώ μας βοήθησαν ήδη δύο φορές απανωτά , στην τρίτη θα κωλώσουν ;

Να θυμίσουμε ότι οι Γερμανοί δεν μας βοήθησαν ούτε την πρώτη φορά με το ζόρι αλλά  ούτε και τη δεύτερη . Οπότε να υποθέσουμε ότι και αυτή τη φορά κάποιος τους το ζήτησε .

Και εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα : Ποιος πούστης ζήτησε ξανά βοήθεια ;