Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Παλίρροια .



Ενώ μέχρι την χρεωκοπία της ελληνικής οικονομίας θεωρούσαμε ότι βαδίζαμε σε στέρεο έδαφος , ξαφνικά νοιώσαμε τα πόδια μας να βουλιάζουν στο νερό . Καταλάβαμε τότε ότι οι , έως εκείνη τη μέρα , πολιτικές που εφαρμόστηκαν μόνο στέρεες δεν ήταν . Αντίθετα το πολιτικό έδαφος δεν ήταν παρά μια προέκταση της θάλασσας και πλέον πλησίαζε η ώρα της παλίρροιας . 

Παρόλα αυτά δεν πανικοβληθήκαμε . Αρχίσαμε να κουνάμε το κεφάλι μας δεξιά και αριστερά με την ελπίδα να βρούμε καμιά βάρκα . Και όσο ψάχναμε , ελπίζοντας ότι θα τη βρούμε , δεν το κουνούσαμε από τη θέση μας . Περιμέναμε πρώτα να κουνηθεί η γη η ίδια .

Τελικά όταν το πήραμε απόφαση ότι βάρκα δεν υπήρχε πουθενά , παραιτηθήκαμε και από αυτή την ελπίδα και αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι η στάθμη του νερού δεν θα ανέβαινε και άλλο . Θα σταμάταγε με κάποιο μαγικό τρόπο .

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα . Περιμένουμε τον μάγο να λύσει το πρόβλημα .

Μονάχα όταν το νερό θα φτάσει στο σαγόνι μας θα πάψουμε να ελπίζουμε και θα αρχίσουμε να κολυμπάμε . Μόνο τότε θα καταλάβουμε πως η βάρκα ήμαστε εμείς οι ίδιοι . Αρκεί να ξέρουμε να κολυμπάμε .

Την Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί της χώρας ξεκινάνε απεργία διαρκείας . Για όλους μας το νερό έχει φτάσει στο σαγόνι .  Απλώς αυτοί το κατάλαβαν . Το ζητούμενο είναι αν ξέρουν να κολυμπάνε . Ή αν θυμούνται ακόμα να κολυμπάνε …