Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Βράβευσε και εσύ έναν πνευματικό . Μπορείς !


Η βράβευση του Γιάννη Σμαραγδή από τον Αντώνη Σαμαρά ώθησε και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να βραβεύσουν τους πνευματικούς τους  ως μια κίνηση ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα κόμματα αυτές τις δύσκολες εποχές.

Βέβαια οι επιλογές δεν είναι εύκολες αφού θα πρέπει κάθε πολιτικός χώρος να επιλέξει τον πνευματικό εκείνον που πληροί τις πνευματικές και ιδεολογικές  προϋποθέσεις του κόμματος .

Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να βρει πνευματικούς καλλιτέχνες να βραβεύσει αλλά φαίνεται ότι ο τελευταίος που υποστήριζε ΠΑΣΟΚ πέθανε πριν καμιά δεκαετία ενώ οι πνευματικοί καλλιτέχνες που στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και είναι εν ζωή , τώρα έχουν γίνει ΣΥΡΙΖΑ . Στην έλλειψη υποψηφιότητας , αποφάσισε Ευάγγελος Βενιζέλος να βραβεύσει και αυτός τον Σμαραγδή ο οποίος όμως, ως γνήσιος δεξιός , αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ . Τελικά το ΠΑΣΟΚ , μη έχοντας άλλη λύση , αποφάσισε να βραβεύσει τον καλλιτέχνη Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μαεστρία που επιδεικνύει , ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ , να βρίσκεται πάντα μέσα στα πράγματα γαμώντας τα πάντα στο πέρασμα του .

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη , ως νέα μεγάλη πολιτική δύναμη του χώρου , είδε σωρηδόν να συσσωρεύονται στους κόλπους του πολλοί καλλιτέχνες οι οποίοι βλέπουν πλέον στο συγκεκριμένο χώρο την ευκαιρία του αύριο σε χρηματοδοτήσεις και επιχορηγήσεις .Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε πλήθος καλλιτεχνών οι οποίοι πληρούσαν κάποιες βασικές προϋποθέσεις όπως το να είναι καλοβολεμένος οικονομικά και μαλακοαριστερός , αφού τους κακοβολεμένους σκληροαριστερούς τους έχει προλάβει το ΚΚΕ .

Υποψήφιοι πολλοί  , όπως η Δήμητρα Γαλάνη , ο Γιώργος Κιμούλης και ο Θάνος Μικρούτσικος αλλά τελικά ένας κατάφερε συνδυάσει με τέτοια αρμονία τις ιδιότητες του αριστερού και του καπιταλιστή όπως ακριβώς το σαμπουάν με το μαλακτικό του . Κάποιον που να ζητάει τόσο επίμονα τη soft επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία θα απαλλοτριώσει μόνο τα κότερα των άλλων . Γιατί σε μια χαρντκοράδικη επανάσταση οι πρώτες κρεμάλες  θα στηνόντουσαν για τους καλοζωισμένους καλλιτέχνες . 

Αυτός ο πνευματικός καλλιτέχνης δεν είναι άλλος από τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος θα βραβευτεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στο Τσαντίρι του Αλαφούζου .

Από την άλλη , το αντίπαλο δέος , το ΚΚΕ , ακολουθώντας νέα γραμμή , περισσότερο ιν , έπειτα από την αντικατάσταση της Αλέκας Παπαρήγας από τον Δημήτρη Κουτσούμπα , δεν θα μπορούσε και αυτό να μη βραβεύσει κάποιον πνευματικό καλλιτέχνη . Οι υποψηφιότητες πολλές αφού όλα αυτά τα χρόνια πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που , μέσω της στρατευμένης τέχνης , πρόσφεραν στο κόμμα και ανταμείφτηκαν αδρά για αυτό . Πρώτος με διαφορά στη λίστα των υποψήφιων είναι ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος με τη καλλιτεχνική του ευφυΐα στήριξε το κόμμα όσο κανένας άλλος . 

Όμως λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας δημιουργήθηκε κόλλημα αφού τον Μίκη Θεοδωράκη τον διεκδικεί και η χρυσή αυγή ως πατριώτη από τους λίγους , ιδίως έπειτα από την ίδρυση του ΣΠΙΘΑ και τις πατριωτικές κορώνες που ξεστομίζει κάθε τόσο . Αναμένεται σκοτωμός στα πόδια του Μίκη .


Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ δυσκολεύονται να εντοπίσουν οτιδήποτε πνευματικό στους κόλπους τους . Όποιος προσφέρει πληροφορίες θα αμειφθεί .