Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Όλοι για την Παιδεία .


Με το καθεστώς της συνταξιοδότησης φαίνεται να απαντούν οι εκπαιδευτικοί στο καθεστώς κινητικότητας της κυβέρνησης . Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάνουν αίτηση συνταξιοδότησης άρον άρον  ώστε να προλάβουν την είσοδο σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή μετάταξης και να πάρουν το εφάπαξ το οποίο όσο περνάει ο καιρός φαίνεται και περισσότερο αβέβαιο .

Όσο αφορά στους υπόλοιπους που αργούν ακόμα να συνταξιοδοτηθούν , κουράγιο αδέρφια , με υγιεινή ζωή και άσκηση ίσως προλάβουμε να τους πάρουμε την σύνταξη .

Έτσι από Σεπτέμβρη θα έχουν φύγει 3.500 εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων και 1.500 δάσκαλοι λόγω συνταξιοδότησης , 2000 εκπαιδευτικοί λόγω διαθεσιμότητας ενώ 10.000 αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί που τα προηγούμενα χρόνια κάλυπταν κενές θέσεις , φέτος δεν θα προσληφθούν .

Αυτές οι απώλειες πρόκειται να δημιουργήσουν κενά χιλιάδων ωρών στα σχολεία πονοκεφαλιάζοντας την ηγεσία του υπουργείου παιδείας .

Αναγκάστηκε λοιπόν ο ίδιος ο υπουργός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του . Αν και η φαιά του ουσία έχει πάθει ανεπανόρθωτες βλάβες έπειτα από τόσες διαθεσιμότητες που σκαρφίστηκε κατακαλόκαιρο , παρόλο αυτά σκέφτηκε για ώρες . Και κατάφερε πάλι να σχεδιάσει πλάνο ώστε να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση στα σχολεία .

Σε υπερκινητικότητα θα μπουν οι καθαρίστριες των σχολείων οι οποίες την μια στιγμή θα καθαρίζουν τους διαδρόμους και την άλλη στιγμή θα πετάγονται σε μια αίθουσα παραδίδοντας μαθήματα οικοκυρικών στους μαθητές . Κάτι ήξερε ο υπουργός που δεν τις απέλυσε . Τις κράτησε για καβάτζα.

Στα αρχικά του σχέδια ήταν να μπαίνουν στις τάξεις και οι σχολικοί φύλακες παραδίδοντας ότι να ‘ναι αλλά την τελευταία στιγμή θυμήθηκε ο υπουργός ότι τους έχει απολύσει οπότε την θέση τους θα πάρουν οι κυλικιάρχες οι οποίοι επίσης θα διδάσκουν ότι να ‘ναι.

Για όσες ώρες μείνουν κενές θα επιτάσσονται πολίτες που θα περνάνε εκείνη την ώρα τυχαία έξω από τα σχολεία . Ανάλογα με το επάγγελμα τους θα διδάσκουν και συναφή μαθήματα . Ο παγωτατζής θα κάνει μαθήματα ειδικότητας στους ψυκτικούς των επαγγελματικών λυκείων , μανάβηδες και μπακάληδες θα αναλάβουν τα μαθηματικά , την ιστορία οι διερχόμενοι παλαιοπώληδες του γιουσουρούμ και πάει λέγοντας …

Το συγκεκριμένο πλάνο αποδεικνύει ότι πάντα υπάρχουν λύσεις , αρκεί να έχεις θέληση και όρεξη να τις βρεις . Αλλά πάνω από όλα μυαλό . Κάτι που η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό .

Όλα αυτά που σου λέω μπορεί να μοιάζουν με πλάνη  αλλά αν έχεις παρατηρήσει , τώρα τελευταία , η πλάνη από την αλήθεια είναι ένα τσιγάρο δρόμος  .