Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δημο - ανασκολόπιση


Νέα δημοσκόπηση είδε το φως το αληθινό χάρη στην εφημερίδα ”Επενδυτής” και την εταιρία διεξαγωγής εξαρτημένων δημοσκοπήσεων “Metron analysis” .

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , πρώτο κόμμα αναδεικνύεται αυτό της συγκυβέρνησης με 29,1 + 6,8 = 35,9% .
Δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 29%
Τρίτο η χρυσή αυγή με 11,7%
Τέταρτο το ΚΚΕ με 6,9%
Πέμπτο οι ΑΝΕΛ με 5,1%
Έκτο η ΔΗΜΑΡ με 3,1
Έβδομο το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ με 2,4%
Ενώ διάφοροι άλλοι καταλαμβάνουν το 4,4% της δημοσκοπικής πίτας και μένουν εκτός βουλής παρέα με τους οικολόγους .

Η δημοσκόπηση αποτελεί μια σαφή επιβράβευση των προσπαθειών του πρωθυπουργού μας , του Αντώνη του Σαμαρά , ο οποίος βλέπει να διατηρεί τα ποσοστά των εκλογών του 2012 γεγονός που αποδεικνύει ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ το 2012 συνεχίζουν να πιστεύουν στην ικανότητα του πρωθυπουργού .  Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα οι μηχανισμοί υγείας του κράτους βρίσκονται σε επιφυλακή ψάχνοντας να βρουν τον νέο ιό που θερίζει μυαλά .

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αρκετά πεσμένο , γεγονός που οφείλεται στον αυξημένο αριθμό θανάτων ηλικιωμένων και κυρίως ψηφοφόρων του Βενιζέλου οι οποίοι , έχοντας απογοητευτεί από τα χάλια του ΠΑΣΟΚ , αποφάσισαν να πάνε λίγο νωρίτερα να συναντήσουν τον αρχηγό τους Αντρέα Παπανδρέου . 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένος σε σχέση με το 2012 , περίπου κατά 3% . Πολύ μακριά όμως από τα ποσοστά αυτοδυναμίας και αφού δεν συνεργάζεται με ΚΚΕ , ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ τότε ο μόνος που απομένει είναι ο Ανεξάρτητος Έλληνας . Στα οικονομικά θέματα έχει καλώς . Στα θέματα πατριωτικού περιεχομένου όμως θα γίνει χαμός .

Στο ποσοστό της χρυσής αυγής πρέπει να περιλαμβάνονται και αυτοί που όταν τους ρώταγαν τι θα ψηφίσετε , τους απάνταγαν με καντήλια και γαμοσταυρίδια οπότε υποθετικά τους θεώρησαν ψηφοφόρους της χρυσής αυγής .

Το ΚΚΕ σχετικά ανεβασμένο αλλά πεσμένο ως κομμουνιστικό κόμμα σε εποχή κρίσης αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Έλληνας μπορεί να είναι λούμπεν αλλά ποτέ προλετάριος .

Η ΔΗΜΑΡ πεσμένη και μπερδεμένη αφού από τη μία θέλει να εμφανίζεται ως υπεύθυνη αριστερά και από την άλλη λειτουργεί ως ανεύθυνη αριστερά . Ο λαός αυτά δεν τα σηκώνει .  Ή υπεύθυνος θα είσαι ή ανεύθυνος . Αλλιώς δεν σε ψηφίζει .

Οι οικολόγοι αν υποστηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της αποποινικοποίησης των ελαφριών , τους βλέπω άνετα μέσα στη βουλή .

Τέλος οι υπόλοιποι εμφανίζονται με 4,4% από το οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει δικαιωματικά στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ετοιμάζεται ολοταχώς να μπει στη βουλή διεκδικώντας τον τίτλο του αριστερού άκρου που τόσο πολύ θέλει να διώξει από πάνω του ο Τσίπρας αλλά δεν βρίσκει σε ποιον να το δώσει . 

Γενικά ο Έλληνας δείχνει να μην γουστάρει την κατάσταση αλλά , όντας άκρως συντηρητικός , ταυτόχρονα να μην ζητάει και την αλλαγή . Άρα η λύση είναι ο Σαμαράς που θα συνεχίσει να μας πηδάει με τον τρόπο που μας πηδάει γιατί αν βγει κανένας άλλος μπορεί να αρχίσει να μας πηδάει με διαφορετικό τρόπο και άντε τότε να αλλάζεις συνήθειες .