Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Προσεκτικός αλλά κομψός .



Προσεκτικά αισιόδοξος αλλά πολύ κομψός εμφανίστηκε ο Γιορκ Άουσμαν της ΕΚΤ σχετικά με το Γερμανικό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας . Παραδέχθηκε βέβαια ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάει και καλύτερα αλλά τότε δεν θα είχε μείνει Έλληνας ούτε για δειγματισμό σε μουσείο φυσικής ιστορίας , γεγονός που θα συνιστούσε γενοκτονία και τότε θα έπρεπε να λογοδοτήσει το ΔΝΤ  , η τρόικα και ο Σαμαράς στον οργανισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων . 

Άσε που αν ξεπαστρεύονταν η ελληνική φυλή τότε η ανθρωπότητα θα έχανε μια για πάντα τα γονίδια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη που εμείς οι γηγενής δεν τους δίνουμε την δέουσα σημασία αλλά οι Γερμανοί  θαυμάζουν απεριόριστα . Μπορεί εδώ και 2500 χρόνια να μας πηδάνε όλες οι φυλές του κόσμου , κυριολεκτικά και μεταφορικά , αλλά όσο να ‘ναι κάποια ελληνικά γονίδια θα έχουν παραμείνει . Όποιος τα έχει να τα επιστρέψει για να μην χαθούν .

Ξεκαθάρισε όμως ο κομψός τραπεζοϋπάλληλος ότι με ένα αξιόπιστο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει ούτε ελληνικό κοκαλάκι .

Η αποσόβηση της εξαφάνισης των καθαρών αρχαιοελληνικών γονιδίων καθυστέρησε το σχέδιο της Γερμανίας με αποτέλεσμα το χρέος να έχει φτάσει μόνο τα 321 δις ευρώ και  η ανεργία μόνο το 30% . Αν δεν υπήρχε σεβασμός στους Έλληνες που έδωσαν τα φώτα τους στον δυτικό πολιτισμό , τα νούμερα θα ήταν πολύ υψηλότερα . 

Θεώρησε ως θετικό στην έως τώρα πορεία του σχεδίου την διάσωση των τραπεζών ώστε αν είχαμε χρήματα να υπήρχε ένα ασφαλές μέρος για να τα φυλάμε .  Όπως επίσης και την διάσωση από πτώχευση των απανταχού τζογαδόρων οι οποίοι έπαιξαν τα λεφτά τους στην Ελλάδα και κανονικά τα έχασαν .

Τέλος ο συμπαθής τραπεζοϋπάλληλος  συμβούλευσε τους έλληνες κυβερνώντες να κόψουν επιτέλους τις μαλακίες περί success story γιατί στο τέλος θα πέσει πολύ φάπα . Τους προέτρεψε να το ονομάσουν toy story που δεν προκαλεί και ακούγεται πιο ευχάριστα στα αυτιά του μέσου έλληνα πολίτη .