Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πουτινιές στον Πούτιν ;


Μεγάλη επιτυχία πρέπει να θεωρηθεί η επιστολή που έστειλε ο Πούτιν στον Σαμαρά λίγες μέρες μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αμερική . Σύμφωνα με πληροφορίες του κυβερνητικού καναλιού Mega , ο Βλαδίμηρος Πούτιν παρακαλάει τον Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει να προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία και αυτή με τη σειρά της θα κάνει έκπτωση 10% , 20% , 30% ... Ακόμα και τσάμπα θα το δώσει .

Ας μην ξεχνάμε ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τα δικά της τεράστια ενεργειακά αποθέματα , όπως πρόσφατα αποκάλυψε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη , οπότε οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ότι δεν θα έχουμε για πολύ ακόμα ανάγκη τα αέρια τους. Θα έχουμε δικά μας.

Μπορεί το πετρέλαιο θέρμανσης ,η βενζίνη και το ηλεκτρικό ρεύμα να αποτελούν είδος πολυτελείας αλλά από φυσικό αέριο να φάνε και οι κότες . Ας είναι καλά η πράσινη ανάπτυξη και οι τίμιοι επενδυτές της .

Αν και η ελληνική αγορά φυσικού αερίου δεν είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη ,  οι Ρώσοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόρτα ανοικτή για άλλες εμπορικές συναλλαγές που αποφέρουν σημαντικό συνάλλαγμα στη Ρωσία όπως η εξαγωγές σε πουτάνες . Βέβαια ο Σαμαράς γνωρίζει ότι πλέον ούτε από Ρωσίδες πουτάνες έχουμε ανάγκη αφού , λόγο της οικονομικής κρίσης , έχουμε τις δικές μας . Μια θέση με την οποία συμφωνεί και η χρυσή αυγή που πάντα προτιμούσε τα ελληνικά προϊόντα .

Η μπλε αρκούδα ξύπνησε από τον λήθαργο .

Η επιστολή Πούτιν φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στη διεθνή σκακιέρα αφού αποτελεί πλέον δεδικασμένο στη διεθνή διπλωματία  . Εκεί που περιμέναμε τον Σαμαρά να επαναδιαπραγματευθεί με τον Πούτιν τελικά επαναδιαπραγματεύεται ο Πούτιν με τον Σαμαρά . Αυτό δίνει το δικαίωμα στον Σαμαρά να μην επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα για το ελληνικό χρέος αλλά να απαιτήσει από την Τρόικα να επαναδιαπραγματευθεί μαζί μας αιφνιδιάζοντας με αυτό τον τρόπο την Μέρκελ που πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο .

Όπως και ο μεσάζοντας μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM ο οποίος θα δυσκολεύεται πλέον να συνοδεύει τον Σαμαρά στο Κατάρ και στην Κίνα . Θα πρέπει να επωμιστεί μόνος του ο Σαμαράς το βαρύ φορτίο του success story

Δύσκολοι καιροί για πρωθυπουργούς .

(Δεν φταίω εγώ Βλαδίμηρε . Ο Ομπάμα με έβαλε .)