Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ρεβιζιονιστικές τάσεις στα κινούμενα σχέδια .


Ιδεολογική ρήξη παρατηρείται στον χώρο των κινούμενων σχεδίων . 

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση-φωτιά του ΚΚΕ ως απάντηση στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ , ο οποίος έκρινε την αισθητική των κινούμενων σχεδίων του Μπόλεκ και Λόλεκ και γενικότερα της Σοβιετικής τηλεόρασης της δεκαετίας του ‘70. 

Ανακοίνωση ΚΚΕ :
“Τον Μπόλεκ και Λόλεκ τι τον πιάνεις στο στόμα σου; Δεν σου κόβει; Και καλά δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Γιατί θα ‘πρεπε να ξέρεις, και αν δεν το ξέρεις να το μάθεις, ότι τα πολωνικής καταγωγής σκανταλιάρικα αγοράκια, ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ, είναι από τα καλύτερα στον τομέα της ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών”. 

“Μήπως ο κ. Τσίπρας προτιμάει τις σημερινές σαβούρες της σύγχρονης καπιταλιστικής βιομηχανίας κινούμενων σχεδίων που προβάλλουν τον ανταγωνισμό, τη βία, το “o θάνατός σου η ζωή μου”; Μήπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, που υποκλίνεται στο αφεντικό του τον κύριο Καβούρη , που τον καταπιέζει και τον εκμεταλλεύεται , είναι το πρότυπό του;” 

Σε αυτή την ανακοίνωση έσπευσε να απαντήσει ο άμεσα θιγόμενος , Μπομπ Σφουγγαράκης ο Τετραγωνοπαντελονής .

Επίσημη ανακοίνωση του Μπομπ Σφουγγαράκη του ίδιου :

“Δεν υποκλίνομαι σε κανένα κύριο Καβούρη , σε κανένα αφεντικό . Λειτουργώ εντός του καπιταλιστικού συστήματος με σκοπό να χτυπήσω το σύστημα από μέσα . Πρώτα τον κύριο Καβούρη και μετά όλους τους άλλους . Μέχρι τον τελευταίο καπιτάλα . Μέχρι τον Σκρουτζ Μακ Ντακ .

Οι σύντροφοι Μπόλεκ και Λόλεκ , αυτά τα σκανταλιάρικα αγόρια , τα οποία τιμώ για την αφοσίωση τους στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος , φάνηκαν εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς αφού ο καπιταλισμός και ο φασισμός , από την εποχή τους έως σήμερα , έχει γίνει παντοδύναμος . Μην ξεχνάτε ότι ο Κασιδιάρης Μπόλεκ και Λόλεκ έβλεπε όταν ήταν μικρός και βλέπετε που κατέληξε .

Μήπως είναι καιρός ο ευρύτερος χώρος της Αριστεράς να εκσυγχρονιστεί χρησιμοποιώντας  τον ίδιο τον καπιταλισμό ώστε να τον αντιμετωπίσει εκ των έσω ;

Μήπως ήρθε η ώρα “ο κόκκινος Πατέρας” Παπαστρούμφ να πάρει τα όπλα ;

Μήπως ήρθε η ώρα , ο προλετάριος Ποπάυ να πετάξει μακριά το παραισθησιογόνο σπανάκι και να ενταχθεί στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς ;

Μήπως ήρθε η ώρα , ο Μπαγκς Μπάνυ να αφήσει τις γκομενοδουλειές και να επικεντρωθεί στον αγώνα  ;

Μήπως ήρθε η ώρα να ρίξω στρυχνίνη στην καβουροπάρτι ;

Μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για την ανατροπή.

Ραντεβού στα Γουναράδικα ."

Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης .