Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη με διάρροια και τάση για εμετό .


Αν και δουλεύει 25 ώρες την ημέρα …

Αν και μπαίνει στα υπουργικά συμβούλια ξυρισμένος και βγαίνει αξύριστος …

Αν και περνάει αρκετό χρόνο στην τουαλέτα του λόγω γαστρεντερικών προβλημάτων …

Παρόλαυτα βρίσκει χρόνο και δίνει συνεντεύξεις . Διότι ο λαός κρέμεται από το στόμα του …

Μια τέτοια συνέντευξη έδωσε στο “πρώτο θέμα” στην οποία οριοθέτησε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης .

Σημειώνει λοιπόν ότι αυτόν τον καιρό όραμα του αποτελεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση . Γιατί όταν είσαι πρωθυπουργός πρέπει να έχεις πανανθρώπινα οράματα . Κάτι οραματάκια , του στυλ να μειωθεί η ανεργία , είναι για κάτι τυχαίους σαν τον Απόστολο Παύλο .

Ως προτεραιότητα έθεσε τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους , τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του σε αυτόν τον τομέα τα πάει περίφημα . Ήδη οι άνεργοι πλησιάζουν τα 1,4 εκατομμύρια οπότε 100 χιλιάδες ακόμα τους έχει για πλάκα . Μάλιστα υπενθύμισε ότι το πανευρωπαϊκό high score είναι αυτή τη στιγμή τα 3 εκατομμύρια άνεργοι , στόχος που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του . Γιαυτό άλλωστε τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει , πάση θυσία , να εξαντλήσει την τετραετία . Αλλιώς δεν υπόσχεται τίποτα .

Σχετικά με τις πρόσφατες απολύσεις , διερωτάται αν οι πολίτες προτιμάνε να έχουν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενισχυμένη ΕΛ.ΑΣ. που θα φυλάει τη βουλή από το εξαγριωμένο πλήθος .  

Μάλιστα ιεραρχεί τις ανάγκες του ευρύτερου δημόσιου τομέα θέτοντας διλλήματα σχετικά με το τι έχει ανάγκη ο μέσος Έλληνας : Μεσσήνιους καθηγητές ή καθηγητές από όπου να ‘ναι ; Μεσσήνιους νοσηλευτές ή νοσηλευτές από όπου να ‘ναι ; Κάντο όπως στο μουσείο της Ακρόπολης .

Αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο τη λήψη νέων μέτρων τον Σεπτέμβρη . Για τον Αύγουστο δεν είπε τίποτα .

Επίσης στέλνει αδιάβαστους τους κακεντρεχείς που υποστηρίζουν ότι η ΝΔ έχει πάρε δώσε με την ακροδεξιά . Εξηγεί ότι δεν είναι κολλητοί με τους νεοναζί απλώς τους κάνει λίγη παρέα και κάποιους από αυτούς τους κάνει και υπουργούς , καθαρά από ανθρωπισμό . Μην τους πιάσουν τα ψυχολογικά αφού κανένας άλλος δεν τους παίζει .

Κλείνοντας τονίζει ότι κανένας δεν αμφισβητεί τη πορεία της οικονομίας της χώρας . Μπορεί οι στατιστικές να λένε ότι πάμε κατά διαόλου αλλά τονίζει ότι οι αριθμοί λένε μόνο τη μισή αλήθεια . Την άλλη μισή τη λέει ο ίδιος .

Η συνέντευξη τέλειωσε απότομα διότι από την πολλή κούραση τον έπιασε διάρροια και τάση για εμετό .

(Η αρχαία Αθήνα έχει μείνει στην ιστορία επειδή τόσο λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να κάνουν τόσα πολλά .
Η νέα Ελλάδα θα μείνει στην ιστορία επειδή τόσο λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να τα κάνουν όλα σκατά ).

Η ιστορία του Σαμαρά σε έξι κείμενα :