Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Έξω τα κομματόσκυλα από τα σχολεία (ΕΛΜΕ Β Αθήνας) .

Γενικά τα ομαδικά όργια δεν τα συμπαθώ . Όπου βλέπω να μαζεύονται πολλοί , πάω παραδίπλα . Προτιμώ μόνος μου , εγώ και ο πόνος μου .


Λόγω της κατάστασης όμως στην τεχνική εκπαίδευση , είπα να δώσω και εγώ το παρών στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Β Αθήνας . Για όσους δεν γνωρίζουν , οι ΕΛΜΕ είναι οι ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης , δηλαδή τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών γυμνασίου και λυκείου . Εκεί μαζεύονται τα κομματόσκυλα της εκπαίδευσης και μέσω των κομματικών γραμμών προσπαθούν να πουλήσουν νταβατζηλίκι σε όλους τους υπόλοιπους . Αν γίνουν καλοί νταβατζήδες , παίρνουν προαγωγή στην ΟΛΜΕ δηλαδή στην ομοσπονδία λειτουργών μέσης εκπαίδευσης , που αποτελεί το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών . Από εκεί και έπειτα αν σου κάτσει μπορεί να βρεθείς και στη βουλή . Πρόκειται για τον γνωστό δρόμο ανέλιξης του κάθε εργατοπατέρα . Ξέχασα να πω ότι όλα αυτά γίνονται μέσω συνελεύσεων και ψηφοφοριών . Δημοκρατικά πράγματα . Τους νταβατζήδες τους φορτωνόμαστε μόνοι μας .  

Η συνέλευση οφείλω να ομολογήσω ότι ξεκίνησε με καλές προοπτικές . Είχαν μαζευτεί μαθητές και γονείς οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εκπαιδευτικών . Βέβαια τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι και κανέναν αξιομνημόνευτο αγώνα των εκπαιδευτικών , αλλά ας μη σταθώ σε αυτό .

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι συνδικαλοπατέρες , οι οποίοι πρέπει να παραδεχτώ ότι προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα . Με το σεις και με το σας ήταν . Μέχρι που ανέβηκε στο βήμα η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ . Άρχισε τα αντικαπιταλιστικά πανηγύρια χώνοντας τα στους δεξιούς , παίζοντας τη γνωστή κασέτα που τους έχει προμηθεύσει το κόμμα . Ούτε ένα DVD , ακόμα την κασέτα έχουν .  Κάπου εκεί ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ , φίλα προσκείμενος στη ΝΔ δεν άντεξε . Έσπασε ο άνθρωπος . Άρχισε να της τα χώνει και ο ίδιος , ο φιλοπασοκτζής κάπου εκεί δίπλα ξετσουτσούρωσε υποστηρίζοντας τον δεξιό συγκυβερνήτη .

Τι έγινε τελικά δεν ξέρω γιατί σηκώθηκα και έφυγα όπως και ο περισσότερος κόσμος , αφήνοντας τους εργατοπατέρες να ξεκατινιάζονται .

Φαντάζομαι ότι όταν έφυγε το φιλοθεάμον κοινό , τα κοπρόσκυλα το βούλωσαν . Χωρίς κοινό δεν έχει παράσταση .