Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Για να θυμάσαι τη μέρα που απαγορεύτηκε η ΕΡΤ .


Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η κίνηση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ αποτελεί κατάφορη καταπάτηση του δικαιώματος της ελεύθερης ενημέρωσης και επικοινωνίας των πολιτών .

     Παρόλαυτα στην πράξη αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο . Από τότε που μαύρισε η εικόνα της ΕΡΤ , πολλοί περισσότεροι πολίτες έψαξαν να ενημερωθούν από την  παράνομη πλέον ΕΡΤ . Η ΕΡΤ έχει πιάσει νούμερα τηλεθέασης που ούτε στα καλύτερα της όνειρα δεν θα μπορούσε να τα δει . Έστω και παράνομα .


     Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ όλο και περισσότεροι πολίτες εκφραζόμαστε ξεκάθαρα υπέρ ή κατά του Σαμαρά , της χρυσής αυγής , του Τσίπρα , του Βενιζέλου , του Κουβέλη … Αρχίζουμε επιτέλους να επιλέγουμε στρατόπεδα . Να ζυγίζουμε τις δυνάμεις μας και τους άλλους . Να τους “κόβουμε” , να τους “μετράμε” … τι ρόλο βαράει ο καθένας . Όχι τον ρόλο τον παρεϊστικο ή τον συναδελφικό . Αυτός ο ρόλος είναι μια μάσκα . Τον πολιτικό του ρόλο . Αυτόν τον ρόλο που επηρεάζει τις ζωές των άλλων .

     Αρχίζει σιγά σιγά ο έλληνας να περνάει από τη φάση του απολιτιίκ σε μια πολιτικοποιημένη στάση . Όλος αυτός ο κομματικός αχταρμάς που εδραιώθηκε και δυναμώθηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια φαίνεται πλέον να πνέει τα λοίσθια . 

     Ξεκαθαρίζουμε στο μυαλό μας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλιστικό κόμμα , τις κατά καιρούς  σχέσεις μέρους της ΝΔ με τα φασιστικά σταγονίδια , το ρόλο των αριστερών στην αποχαύνωση της μάζας …

     Η τηλεόραση μου , δείχνει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο την συχνότητα της ΕΡΤ . Το μαύρο . Και αυτό θα δείχνει μέχρι να επανέρθει το σήμα . Αν επανέρθει .

     Όπως τότε , στην εποχή του Μεταξά , που μπούκαραν στα σπίτια και άρπαζαν τα “αριστερά βιβλία” . Και τα κενά που δημιουργούνταν στη βιβλιοθήκη   , δεν καλύπτονταν ποτέ με άλλα βιβλία . Έμεναν κενά …  για να θυμούνται τη μέρα που απαγορεύτηκαν τα βιβλία .

Δες πως καταλήξαμε ως εδώ :

Σημείωση : Την εικόνα την βούτηξα κανονικότατα από : wonderjlawwall