Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Που ‘σαι ρε Βαξεβάνη και έφαγα τον κόσμο να σε βρω .


Tη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc ζητά ο εισαγγελέας . Ο λόγος είναι η δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ η οποία περιλαμβάνει ονόματα επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, επαγγελματιών, νοικοκυρών , επιστημόνων , ιεροδούλων , πρεζάκηδων και φίλων του Τζίμη του Πανούση  με καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα .


Η λίστα , ως γνωστόν , περιφέρεται εδώ και τρία χρόνια από Σαμαρά σε Βενιζέλο και από Παπακωνσταντίνου σε Στουρνάρα , δηλαδή στα σίγουρα χέρια των  πολιτικών . Τελικά από τα πολλά πήγαινε έλα , έχασα, ξέχασα, δεν είδα, δεν άκουσα, η λίστα μπερδεύτηκε , έστριψε σε λάθος στενό και εξαντλημένη αναπαύτηκε στο βαθύ συρτάρι του Βαξεβάνη ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία και τη δημοσιοποίησε .

Στη λίστα εμφανίζονται πολλοί και διάφοροι , γνωστοί και άγνωστοι οι οποίοι φέρονται ως Έλληνες καταθέτες που διατηρούν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC . Όσο και αν έψαξα το όνομα μου δεν το βρήκα και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι καλό ή κακό . Η συνέχεια θα δείξει . Πάντως ένα εκατομμυριάκι σε Ελβετική τράπεζα δεν θα με χάλαγε και ας με έγραφαν οκτώ φορές στη λίστα .

Ήδη ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα άρχισαν τις διαψεύσεις υποστηρίζοντας ότι αυτοί απλώς άνοιξαν ένα λογαριασμό στην τράπεζα με δέκα ευρώ , μόνο και μόνο για να λένε στους φίλους τους ότι έχουν και αυτοί λογαριασμό στην Ελβετία .

Πάντως οι διωκτικές αρχές του Σαμαρά και της χρυσής αυγής έπιασαν αμέσως δουλειά αφού σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσιοποίηση της λίστας άρχισαν το κυνηγητό . Έψαξαν στο σπίτι , έψαξαν στο γραφείο , έψαξαν και σε φιλικά του σπίτια αλλά άφαντος ο Βαξεβάνης . Φήμες αναφέρουν ότι ο δημοσιογράφος άλλαξε το όνομα του σε Χριστοφοράκος για να αποφύγει την σύλληψη . Επίσης κάποιοι ισχυρίζονται ότι τον είδαν στα γραφεία της χρυσής αυγής όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο το οποίο και του προσφέρθηκε με αντάλλαγμα μία συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στο περιοδικό .
Η κυβέρνηση σκέφτεται να επικηρύξει τον Βαξεβάνη έναντι ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία .

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι αντιδράσεις και οι καταδικαστικές δηλώσεις των επωνύμων για τη δίωξη του Βαξεβάνη άργησαν να κάνουν την εμφάνιση τους . Το να διαβάσεις μια λίστα με 2056 ονόματα για να σιγουρευτείς ότι δεν είσαι μέσα , παίρνει χρόνο .  Και αν είσαι Σαμαράς πρέπει να την ξαναδιαβάσεις 7-8 φορές .
Ο πρώτος που τη διάβασε φέρεται να είναι ο πασίγνωστος βάρδος Χρήστος Δάντης ο οποίος σχολίασε λακωνικά “Ντροπή” . Στη συνέχεια ακολούθησαν οι υπόλοιποι , κυρίως κομμουνιστές ιδεολόγοι , οι οποίοι προτιμάνε να επενδύουν τα λεφτά τους στο κόμμα παρά στις Ελβετικές τράπεζες .

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της λίστας , ο Κώστας Βαξεβάνης δήλωσε ότι θα παρουσιαστεί στον εισαγγελέα από Δευτέρα που θα έχει παρέλθει το αυτόφωρο . Μέχρι τότε ψάξε – ψάξε δεν θα τον βρεις .