Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κρυφοφασίστες



Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε το ποσοστό της χρυσής αυγής σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που έντρομοι δημοσιογράφοι μας ανακοίνωσαν . Ρεκόρ που προβλέπεται να διατηρηθεί μέχρι την επόμενη δημοσκόπηση στην οποία η χρυσή αυγή αναμένεται να πάει ακόμα ψηλότερα . Με αυτούς τους ρυθμούς , το 2016 , σωτήριο έτος των επόμενων εκλογών αν όλα πάνε  καλά και ο Σαμαράς εξακολουθήσει να μας απαγγέλει ποίηση , υπολογίζεται ότι οι μισοί έλληνες θα έχουν πετάξει τις μάσκες και θα ψηφίσουν χρυσή αυγή ενώ οι άλλοι μισοί θα περιμένουν μέχρι τις μεθεπόμενες εκλογές να εκδηλωθούν , κρατώντας τα προσχήματα . 

Το ενδιαφέρον είναι ότι η άνοδος της χρυσής αυγής προκαλεί έκπληξη στις δημοκρατικές τάξεις των απανταχού πολιτών . Διότι , σου λέει , πως είναι δυνατόν ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να ψηφίζει τους φασίστες , η Ελλάδα που τόσο υπέφερε από τον φασισμό … και διάφορες τέτοιες παπαριές . Λες και οι ψηφοφόροι των χρυσαυγιτών έχουν συνδέσει την χρυσή αυγή με τα ες-ες του Χίτλερ . Όποιος πιστεύει αυτές τις μπούρδες ας συνεχίσει να μένει με το στόμα ορθάνοικτο . 

Η ουσία είναι ότι ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία . Ο φασισμός είναι νοοτροπία . Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια … αυτά είναι βασικά . Αν δεν γουστάρεις τους ξένους για οποιοδήποτε λόγο , αν θεωρείς κάποιους κατώτερους από εσένα γα οποιοδήποτε λόγο , εάν χτυπάς το παιδί σου ή τη γυναίκα σου για οποιοδήποτε λόγο , αν αρπάζεσαι με τους  μαθητές σου μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας για οποιοδήποτε λόγο , αν βρίζεις τους υπόλοιπους οδηγούς στο δρόμο για οποιοδήποτε λόγο , αν , αν , αν … τότε έχεις τη νοοτροπία του φασίστα . Απλώς ακόμα δεν το έχεις πάρει χαμπάρι . Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβεις και τότε θα πάρεις και εσύ τον δρόμο σου . Από αγανακτισμένος πολίτης με τους μετανάστες , τους αλλόθρησκους και τους αριστερούς  θα γίνεις αγανακτισμένος φασίστας με τους μετανάστες , τους αλλόθρησκους και τους αριστερούς . Η ταμπέλα αλλάζει αλλά η ουσία μένει .

Μεταξύ μας τώρα , είσαι σίγουρος ότι δεν ανήκεις στους παραπάνω που δεν γουστάρουν κάποιους για οποιονδήποτε λόγο ; Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι φασίστας ; Είσαι σίγουρος ότι όταν βλέπεις τον Κασσιδιάρη να σου κλείνει , κωδικοποιημένα υπό μορφή τικ , το μάτι από το γυαλί της τηλεόρασης δεν νοιώθεις μια έκσταση σε όλο σου το κορμί σαν να σε διαπερνάει ηλεκτρικό ρεύμα ; E ;