Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα έχω γίνει Κομανέτσι . Ψηφίστε με επιτέλους !

Στο πρώτο μνημόνιο , όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου ψήφιζε υπέρ , ο Σαμαράς αποφάσισε να αντιπολιτευτεί ψηφίζοντας κατά . Μάλιστα ήταν τόσο απόλυτος , διαγράφοντας την Μπακογιάννη η οποία , με πόνο ψυχής , υπερψήφισε κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση του Σαμαρά (ή στον ίδιο τον Σαμαρά ; )
Στο δεύτερο μνημόνιο ο Σαμαράς δέχτηκε αφόρητη πίεση από τους έξω από εδώ . Στο ΠΑΣΟΚ τα ποντίκια πήδαγαν από το βυθισμένο πλοίο για να σωθούν και έπρεπε να βρεθούν μνημονιακοί από άλλα κόμματα . Ποιος ήταν εύκολος για συμβιβασμό , για πολιτική μετατόπιση , για μια κωλοτούμπα ρε αδερφέ ; Ο Σαμαράς ο οποίος αυτή τη φορά υπερψήφισε αφήνοντας όλο τον κόσμο Παυλόπουλους αφού τέτοια κωλοτούμπα με τεράστιο δείκτη δυσκολίας θα μπορούσε να του χαρίσει για πλάκα το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες .
Σήμερα ο Σαμαράς , έχοντας φάει κατραπακιά στις εκλογές , αποφάσισε να ξανακάνει κωλοτούμπα δηλώνοντας ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου ( λες και τους είχε διαπραγματευτεί ποτέ κανένας για να χρειαστούν επαναδιαπραγμάτευση τώρα ) . Σαφώς και δεν μπορεί να μιλήσει για καταγγελία του μνημονίου , αφού αυτόν τον όρο τον έχει καπαρώσει ο Τσίπρας ,  άρα η επαναδιαπραγμάτευση φαίνεται να είναι η κατάλληλη ορολογία . Βέβαια οι έξω από εδώ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης  που ουσιαστικά συνεπάγεται την έξοδο μας από το ευρώ με αργές αλλά σταθερές κλοτσιές . Αφού λοιπόν ο Σαμαράς φοβάται την δραχμή όπως ο Παυλόπουλος τον Κασιδιάρη , η επόμενη κωλοτούμπα είναι ήδη έτοιμη . Ποια επαναδιαπραγμάτευση και μαλακίες ; Μίλησε ποτέ ο Σαμαράς για επαναδιαπραγμάτευση ;
Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα και μετά ξανά κωλοτούμπα ο Σαμαράς δείχνει έτοιμος από καιρό να διεκδικήσει  την πρωθυπουργία . Για να το πετύχει βέβαια θα πρέπει να πραγματοποιήσει άλλη μία κωλοτούμπα . Θα πρέπει να δηλώσει ότι ο κακός Παπανδρέου δεν ήθελε να καταστρέψει την χώρα αλλά να την σώσει σε αντίθεση με τον Βενιζέλο ο οποίος είναι ο διάολος μεταμορφωμένος σε Βενιζέλο . Με αυτό τον τρόπο ίσως να κερδίσει τους άμοιρους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι ψάχνουν αγωνιωδώς  κόμμα εξουσίας για να στρογγυλοκαθίσουν και ας είναι και του Σαμαρά . Εξουσία να είναι και ας είναι και εμετική . Με  αυτούς ,ο Σαμαράς ίσως να συμπληρώσει τις ψήφους που του λείπουν . Γιατί με τόσες κωλοτούμπες , λείπουν πολλές ψήφοι Αντωνάκη . Πάρα πολλές .