Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικός αχταρμάς .

Το αδιαχώρητο επικρατεί πλέον στους πολιτικούς δρόμους και σταυροδρόμια της χώρας αφού το πηγαινέλα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις  . Είναι η τακτική του φευγάτου του οποίου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ . Το βούλιαγμα των παραδοσιακών κομμάτων οδηγεί στη φυγή .
Όποιος προλαβαίνει την κάνει με γοργά βήματα μπας και βρει καταφύγιο σε κανένα γειτονικό κόμμα . Και αν δεν βρει δεν τρέχει τίποτα . Ιδρύει δικό του και γίνεται αρχηγός .
Πλέον έχουμε τουλάχιστον τέσσερα δεξιά έως ακροδεξιά κόμματα . Την ΝΔ του πολυτάλαντου Αντώνη Σαμαρά , μελλοντικού και ήδη αποτυχημένου  πρωθυπουργού της χώρας . Το  ΛΑΟΣ του Γιώργου – λέγε με και κωλοτούμπα – Καρατζαφέρη ο οποίος χάνοντας Βορίδη και Γεωργιάδη ψάχνει απεγνωσμένα να κάνει τη μεταγραφή – έκπληξη της τελευταίας στιγμής . Το  ΔΗ.ΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία αποτελεί τρανή απόδειξη της ισότητας των δύο φύλλων . Όσο μαλάκας μπορεί να είναι ο άντρας βουλευτής άλλο τόσο μπορεί να είναι και η γυναίκα βουλευτής .Τέλος  το προσφάτως ανεγερμένο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του εκ δεξιά ορμώμενου και ακροδεξιότερα πορευόμενου Καμμένου  .
Στο κέντρο έχουμε την σταθερή αξία του σουρεαλιστικού μα συνάμα σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου – για λίγο ακόμα μέχρι νεοτέρας – και υπαρχηγό τον Βενιζέλο γνωστός και ως μεθεπόμενος πρωθυπουργός . Κάπου εκεί πάει να χωθεί και η διαγραμμένη Λούκα Κατσέλη αφού μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν είχε χώρο για αυτήν . Τον είχαν καταλάβει όλο ο Πάγκαλος με τον Βενιζέλο . Οπότε αποφάσισε να κάτσει δίπλα στο ΠΑΣΟΚ . Τώρα δεξιά ή αριστερά θα σε γελάσω . Μάλλον αριστερά αλλά δεν παίρνω και όρκο .
Αριστερότερα έχουμε τη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη ο οποίος χράτσα χρούτσα αργά αλλά σταθερά με τη μασελίτσα του σκαρφάλωσε και σταθεροποιήθηκε στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων . Μεταξύ μας μου θυμίζει το αουτσάιντερ μαθητικών εκλογών που όλοι τον ψήφιζαν για να μη βγουν τα φαβορί και τελικά βγαίνει πρόεδρος . Κάπου εκεί βρίσκεται και το άρμα πολιτών του Δημαρά ο οποίος θα έπρεπε να βρίσκεται στη ΔΗΜΑΡ λόγω ονόματος και μόνο . Αριστερότερα το ΚΚΕ που παλεύει με τους δαίμονες του αυτοανακυρήσοντας τους εαυτούς τους στο μοναδικό true αριστερό κόμμα της Ελλάδας . Death to false αριστερούς . Αριστερότερα αποφεύγοντας με μαεστρικές ντρίπλες τους ακροαριστερούς βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον τελευταίο καιρό την έχει δει ενωτικός καλώντας όλους τους αριστερούς σε πανστρατιά απέναντι στο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό . Με δύο ασπιρίνες θα του περάσει .
Παντού και πουθενά βρίσκονται οι οικολόγοι οι οποίοι παίζουν μπάλα μόνοι τους , τακτική που φαίνεται να τους βγαίνει μέχρι τώρα .
Αυτά έως σήμερα γιατί αύριο δεν ξέρεις τι ξημερώνει . Όλο και κάποιος άλλος θα τη δει αρχηγός και θα βρει τη θέση του στην πολιτική σαλάτα που έχει ήδη δημιουργηθεί .
Και κάπου πιο πίσω ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος , παρακολουθεί με προσοχή και συνεχίζει . Keep walking Papadimos …