Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Και ποιος δεν τα έβγαλε .

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες , ένας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό τον περασμένο Μάιο ένα εκατομμύριο ευρώ . Ποσοστό 1 στους 300 ή αλλιώς 0,33 % των βουλευτών .

Δηλαδή την εποχή που η χρεοκοπία ήταν πιο σίγουρη από ποτέ , τότε που οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες ήταν επισφαλής και ο Πάγκαλος έλεγε να βγάλει τα τανκς στους δρόμους για να προστατέψουν τις τράπεζες , την εποχή που κανένας δεν ήξερε τι θα του ξημέρωνε , μόνο το 0,33 των Ελλήνων βουλευτών σκέφτηκε να διασώσει τις καταθέσεις του σε σίγουρη τράπεζα του εξωτερικού .
Να υποθέσω ότι το υπόλοιπο 99,67% στήριζε τις ελληνικές τράπεζες εκείνη την εποχή δείχνοντας αλτρουισμό και πατριωτισμό  καθώς το Ελληνικό κοινοβούλιο σφύζει από τέτοιες ανώτερες αξίες .
Εκτός αν ο πρόεδρος της επιτροπής κυριολεκτούσε λέγοντας ότι τον Μάιο του 2011 ένας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ . Αύριο μπορεί να μας πει πόσοι τον ίδιο μήνα έβγαλαν δύο εκατομμύρια ευρώ και πόσοι τρία . Και μεθαύριο πόσοι βουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους τον Ιούνιο  . Ή τον Ιούλιο . Ή τον Αύγουστο .
Ε , πρόεδρε ;