Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μύθοι και πραγματικότητα για τους δημόσιους υπάλληλους (Δ.Υ.) .

Μύθος : Ο Δ.Υ. ευθύνεται για την οικονομική κατρακύλα της χώρας .
Πραγματικότητα : Ο Δ.Υ. ανήκει ίσως στην μοναδική κατηγορία εργαζόμενου που δεν κλέβει την εφορία . Ο λόγος βέβαια είναι επειδή δεν μπορεί όχι επειδή δεν θέλει αφού στα κιτάπια της εφορίας είναι γραμμένο και το τελευταίο ευρώ  του εισοδήματος του .
Μύθος : Ο Δ.Υ. τα ξύνει όλη τη μέρα .
Πραγματικότητα : Ο Δ.Υ. δουλεύει όσο χρειάζεται . Αν έχει δουλειά θα δουλέψει . Αν δεν έχει δουλεία τι θέλεις να κάνει ; Να αρχίσει να σφουγγαρίζει το κτήριο ;
Μύθος : Ο Δ.Υ. μπήκε στο δημόσιο τομέα με ρουσφέτι .
Πραγματικότητα : Κάποιοι ναι , όχι όμως η μεγάλη πλειοψηφία . Αλλιώς όλος ο δημόσιος τομέας θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ . Αν όμως κάνεις ένα γκάλοπ σε μια τυχαία δημόσια υπηρεσία θα συμπεράνεις ότι οι Δ.Υ. θα ήθελαν να σταυρώσουν ανάποδα τον Γιωργάκη , να του ανοίξουν τη κοιλιά και να του φάνε τα άντερα . Μάλλον δεν τον συμπαθούν και πολύ . Ούτε αυτόν ούτε το ΠΑΣΟΚ .
Μύθος : Ο Δ.Υ. παίρνει μεγάλο μισθό .
Πραγματικότητα : Σε κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες – εφορίες , υπουργείο οικονομικών – ναι . Το πλήθος των Δ.Υ. όμως με πανεπιστημιακή εκπαίδευση , 10 χρόνια προϋπηρεσίας  και δύο παιδιά δεν λαμβάνει πάνω από 1350 ευρώ μηνιαίως  . Αυτά βέβαια μέχρι τον προηγούμενο χρόνο γιατί από φέτος ο συγκεκριμένος μισθός πέφτει κάτω από τα 1200 ευρώ . Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι όλοι οι Δ.Υ. παίρνουν ετήσιο μισθό γύρω στα 12 δις ευρώ , δηλαδή περίπου  το 3 % του συνολικού χρέους . Το υπόλοιπο 97% πού πήγε ;
Μύθος : Ο Δ.Υ. παίρνει πολλά επιδόματα .
Πραγματικότητα : Ο παραπάνω  Δ.Υ. με πανεπιστημιακή εκπαίδευση κλπ κλπ παίρνει βασικό μισθό γύρω στα 1000 ευρώ . Τα επιδόματα απλώς του συμπληρώνουν το μισθό για να ζήσει αξιοπρεπώς . Εδώ πρέπει να τονίσουμε , χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες  , ότι τα επιδόματα είναι μια διαβολική επινόηση του κράτους με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι , ελέω εργατοπατέρων , συμφώνησαν βλακωδώς .
Μύθος : Ο Δ.Υ. ανήκει σε έναν υπέρμετρα διογκωμένο χώρο .
Πραγματικότητα : Στην Ελλάδα οι Δ.Υ. αποτελούν το 20% του εργατικού δυναμικού της χώρας . Μόνο δύο χώρες της Ε.Ε. έχουν κατά πολύ μικρότερο ποσοστό , οι οποίες ζήτησαν τη βοήθεια του ΔΝΤ . Χώρες προηγμένες οικονομικά έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων : Σουηδία 34 % , Νορβηγία 34 % , Δανία 32 % , Βέλγιο 31 % , Μάλτα 31 % , Γαλλία 29 % , Σλοβενία 28 % , Ολλανδία 27 % , Φινλανδία 26 % , Εσθονία 24 % , Ηνωμένο Βασίλειο 20 % , Σλοβακία 20 % …
Μύθος : Ο Δ.Υ. δεν ενδιαφέρετε για τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα αφού όταν μπήκε στο Δημόσιο βολεύτηκε .
Πραγματικότητα : Τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων – ιδιωτικών και δημοσίων – έχουν επιτευχθεί έπειτα από αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων . Όταν γίνεται απεργία της ΑΔΕΔΥ παραλύει  ο δημόσιος τομέας , ενώ όταν απεργεί η ΓΣΕΕ , όλα λειτουργούν κανονικά . Εκτός αν σκάσει μύτη το ΠΑΜΕ και κλείσει τις εισόδους των πολυκαταστημάτων έπειτα από ομηρικές μάχες με τις αλαφιασμένες καταναλώτριες .
Μύθος : Ο Δ.Υ. φταίει που ο ΠΑΟ δεν παίρνει πρωτάθλημα .
Πραγματικότητα : Για την κατρακύλα του ΠΑΟ έφταιγε ο Κόκκαλης και τώρα ο Μαρινάκης οι οποίοι μπορεί να κάνουν δουλειές με το δημόσιο αλλά δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι . Να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά γιατί είναι sos .
Μύθος : Αν οι Δ.Υ αναπηδήσουν ταυτόχρονα θα ταρακουνηθεί η γη .
Πραγματικότητα : Ο κλάδος της φυσικής διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι κάτι τέτοιο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και της θρησκείας . Οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν πιθανότητες να το πετύχουν είναι οι Κινέζοι μετά από 15 χρόνια αν συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο .
Μύθος : Οι Δ.Υ. είναι άχρηστοι και να πάνε να γαμηθούν .
Πραγματικότητα : Δ.Υ. είναι οι δάσκαλοι και οι εκπαιδευτικοί . Έχεις σκοπό να ασχοληθείς εσύ με τη μόρφωση του παιδιού σου ; Δεν νομίζω . Αν ήθελες θα το είχες ήδη κάνει . Επίσης Δ.Υ. είναι οι γιατροί . Να σε δω να κάνεις εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στον εαυτό σου και ας πεθάνω . Τέλος Δ.Υ. είναι και οι αστυνομικοί . Που θα τρέξεις βρε να πεις τον πόνο σου όταν σε στριμώξουν τίποτα κουκουλοφόροι σε καμία γωνία ;
Μύθος : Οι Δ.Υ. καίνε τα δάση .
Πραγματικότητα : Αυτά είναι μυθεύματα και φαντασιώσεις . Τα διαδίδουν αυτοί που φθονούν και ζηλεύουν τους Δ.Υ.  Τα δάση τα καίνε οι μεγαλοεργολάβοι , οι βοσκοί και οι Ολυμπιακοί .
Μύθος : Οι Δ.Υ. έφεραν τα ναρκωτικά στη χώρα .
Πραγματικότητα : Οι Δ.Υ. δεν κάνουν εμπόριο ναρκωτικών . Ότι κατέχουν είναι για προσωπική τους χρήση . Μείωση μισθών , απολύσεις , αβεβαιότητα , Παπανδρέου ... Δεν θέλεις και πολύ για να κυλήσεις στο βούρκο .
Μύθος : Αν κοπούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων η χώρα θα ορθοποδήσει .
Πραγματικότητα : Οι Δ.Υ. επειδή έχουν μόνιμο , αν και μικρό μισθό , κατέχουν σημαντική αγοραστική δύναμη . Αν κοπούν οι μισθοί τους να δω που θα βρει ο εργοδότης σου λεφτά για να πληρώσει τον μισθό σου . Εκτός αν πιστεύεις ότι ο εργοδότης σου έχει την τσάντα του sport-Billy  και γεννάει λεφτά .
Συμπέρασμα : Αν μετά από όλα αυτά πιστεύεις ακόμα ότι ο Ελληνικός δημόσιος τομέας είναι “υπερτροφικός” , “υπερφυσικών διαστάσεων” , “σοβιετικού τύπου ” , “από άλλον πλανήτη” και ότι ευθύνεται για το οικονομικό χάλι της χώρας , συνέχισε να ψηφίζεις αυτούς που ψήφιζες και πριν , οι οποίοι θα σώσουν την Ελλάδα , μετά θα σώσουν την Ιταλία , την Ισπανία και φυσικά τις ΗΠΑ . Τέλος θα επικεντρώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις στη σωτηρία της χελώνας Καρέτα-Καρέτα και της φώκιας Μονάχους – μονάχους . Έπειτα , επειδή θα τους έχει περισσέψει χρόνος , θα σώσουν ολόκληρο τον πλανήτη. Και μετά το ηλιακό μας σύστημα . Μαζί με τον Ήλιο που είναι επικίνδυνος επειδή καίει . Και αν τους μείνει χρόνος θα σώσουν τον γαλαξία . Και το σύμπαν .